POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI: Istarska stranka umirovljenika podržala koaliciju IDS-PGS

Istarski demokratski sabor i Istarska stranka umirovljenika potpisali su danas u Puli Sporazum o podršci i suradnji na predstojećim parlamentarnim izborima. Ovim sporazumom, Istarska stranka umirovljenika daje podršku koaliciji IDS-PGS za izbore za Hrvatski sabor 2015. godine.

– Današnjim se sporazum koalicija IDS-PGS obvezuje pružati podršku našim umirovljenicima na nacionalnoj, odnosno parlamentarnoj razini, izjavio je predsjednik IDS-a Boris Miletić dodajući da mu je „iznimno drago što koalicija IDS-PGS danas dobiva podršku i od Istarske stranke umirovljenika.

– Obzirom na današnji položaj umirovljenika u društvu, smatram da podrška ISU-a koaliciji IDS-PGS predstavlja veliku čast, ali i obvezu i odgovornost, kazao je Miletić istaknuvši da se „sporazum temelji na programskoj osnovi, jer Istarska stranka umirovljenika snažno podupire naš program regionalnog razvoja, ali i naše politike za decentralizaciju i regionalizaciju Hrvatske.“

Predsjednik IDS-a je naglasio da je ovaj sporazum logičan slijed uspješne i dugogodišnje suradnje IDS-a i ISU-a, koja se već dogodila na županijskoj razini i u brojnim istarskim gradovima.

– IDS i ISU imali su puno zajedničkih akcija i puno toga napravili za istarske umirovljenike, kazao je Miletić posebno izdvojivši programe poput „Pomoć u kući“, volontiranja putem Sindikata umirovljenika, dnevnog boravka za umirovljenike, palijativne skrbi, iskazivanje namjere za gradnju hospicija, županijski Savjet za umirovljenike, nedavnog otvorenog gerontološkog centra u Puli te brojnih čitaonica za umirovljenike diljem Istre.

Zahvalivši se vodstvu Istarske stranke umirovljenika, ali i njihovim članovima i simpatizerima na snažnoj podršci koaliciji IDS-PGS, predsjednik IDS-a je zaključio da „samo zajedno možemo biti garancija da će se glas naše Istre i naših umirovljenika čuti, i ono što je najvažnije, uvažavati u Saboru.“

Predsjednik Istarske stranke umirovljenika Zdenko Pliško izjavio je da je dugogodišnja odlična suradnja s IDS-om.

– Današnja potpora ISU-a koaliciji IDS-a i PGS-a nama daje garanciju da će se glas umirovljenika Istre čuti i cijeniti u Hrvatskom saboru – zaključio je Pliško.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari