“Majstori” su pali kod Crikvenice: Vozači upravljali kamionima s tuđom karticom digitalnog tahografa

Photo: Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Policija je u posljednja 24 sata kod Crikvenice zatekla dvojicu vozača koji su u upravljanju teretnim vozilima koristili tuđu karticu u digitalnom tahografu

Na području nadležnosti Policijske postaje Crikvenica policija provodi akciju pojačanog nadzora teretnih vozila u prometu. U proteklih 24 sata tom prilikom su na DC-8 kod Crikvenice zatekli dvojicu vozača, starosti 37 i 40 godina, koji su u upravljanju teretnim vozilima koristili tuđu karticu u digitalnom tahografu. Riječ je o uređaju za evidentiranje svih parametara vožnje i aktivnosti vozača.

U ovim događajima je u digitalnom tahografu teretnog vozila marke MAN s priključnim vozilom, splitskih registracijskih oznaka, i u vozilu marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, uporabom nepripadajuće kartice evidentirano lažno vrijeme vožnje vozača.

Zbog počinjenih navedenih prekršaja iz domene Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, spomenuti vozači su novčano sankcionirani, kao i vlasnici vozila, tvrtke sa sjedištem u Splitu i Zagrebu.

Propisane kazne za vozače su od 1 500 do 3 000, za odgovornu osobu od 5 do 12 000, a za pravnu osobu od 15 do 40 000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari