U Rijeci novi kutak za djecu: Ovaj trg postao je šarena pozornica s ormarićem za knjige!

Foto: Riječanin

Udruga za promicanje dobrobiti djece „Portić“ iz Rijeke uredila je dio Trga Svete Barbare i pretvorila ga u kutak za najmlađe

Naime, udruga je nositelj projekta  “Trg svete Barbare djeci” koji je financiran kroz program Civilne inicijative Rijeka 2020 u suradnji s Gradom Rijeka.

“Uredili smo Trg kao mjesto na kojem će se moći održavati radionice s djecom na otvorenom, predstavljanje knjiga i slikovnica kao i bilo koja aktivnost koja promiče čitanje, okupljanje, druženje i odmor na otvorenom u gradskoj sredini. Na Trgu su postavljene klupice za sjedenje i čitanje, vaze s biljem te ormarić s knjigama i slikovnicama za posudbu ili razmjenu. Dakle, djeca mogu posuditi knjige ili slikovnice i vratiti ih nakon čitanja, mogu sjesti na klupicu na trgu i pročitati ih te ih mogu uzeti kući i umjesto njih u ormarić staviti svoje koje više ne čitaju”, kažu iz udruge.

Voditeljica projekta je Zorica Radojčić, članica i volonterka/teta pričalica Udruge Portić. Ormarić je oslikala riječka umjetnica Mirna Sišul.

U provedbi projekta kao volonteri sudjelovala su djeca iz Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci. Također se uključila i BKS banka, donacijom i volonterskim sudjelovanjem svojih djelatnika. Građani te članovi i volonteri Udruge prikupili su knjige i slikovnice za ormarić. Udruga će knjige i slikovnice redovito nadopunjavati tako što će uputiti javni poziv za donaciju istih. Također će se brinuti o sitnim popravcima i bilju u vazama.

Udruga surađuje s brojnim organizacijama i školama s riječkoga područja te će iste pozivati da na Trgu održavaju radionice za djecu u suradnji s Udrugom ili samostalno te će  sama Udruga prostor koristiti za svoje aktivnosti na otvorenom.

 

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari