LOKOMOTIVA – RIJEKA 1-2 Utrka za naslov prvaka se nastavlja: Eurogolom Maleša i snalažljivošću Leškovića Riječani preokrenuli utakmicu!

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:2 (1:0)

Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 13. kola MaxTV Prve lige. Sudac Damir Batinić (Osijek).

Strijelci: Perić (23), Maleš (48), Lešković (71)

LOKOMOTIVA Zelenika, Bartolec, Barišić, Mrčela, Marić, Bručić, Fiolić, Perić, Doležal, Leko, Pamić. Klupa: Radelić, Puljić, Ćorić, Prenga, Gržan.

RIJEKA Vargić, Ristovski, Samardžić, Lešković, Žuta, Maleš, Radošević, Jugović (Balaj, 46), Močinić, Tomasov (Moises, 90). Bezjak (Vešović, 85).

Klupa: Prskalo, Balaj, Sharbini, Mitrović, Vizinger, Vešović, Moises Lima.

Pomalo rezignirano na pressici uoči utakmice u Kranjčevićevoj trener Riječana Matjaž Kek ustvrdio je – „Lokomotiva je naša realnost“. Teško je ponekad proniknuti u razmišljanja silno metodičnog trenera Riječana, pa nismo ni mi sigurni na što je točno mislio – osvrće li se izjavom na propuštenu ovogodišnju priliku za daljnjim natjecanjem u Europskoj ligi (svima nam manjkaju europska uzbuđenja!), ili se referirao na činjenicu da je nakon „bajkovitog“ treninga na Rujevici, u odličnim uvjetima i na odličnim terenima, „bijelima“ (ovoga puta u omiljenim nam bordo dresovima) poći u „blato“ Kranjčevićeve.

Nakon prvih 30 minuta utakmice u Kranjčevićevoj i rezultatskog zaostatka Riječana (0:1 nakon poentiranja Perića nakon kornera u 23. minuti) nije nam preostalo drugo do pomalo cinične pomisli kako Riječani možda plaćaju danak rujevičkom odvikavanju od „blata HNL-a“. Očito je bilo njihovo htijenje i velika želja za trkom i nadigravanjem, no noge kao da su pomalo zapinjale u zagrebačkoj travi. Lokomotivini igrači u niz situacija bili su za onaj odlučni djelić sekunde brži i odlučniji u reakciji, pa je Riječanima trebalo neko vrijeme da se priviknu na teren.

močinić i

I upravo u trenutku dok sam pisao ove retke, gotovo me „potvrdio“ Močinić – u 36. minuti u jednoj kontri tri na tri Tomasov mu je s 20 metara po sredini gola Lokomotive lijepo proslijedio loptu na ivicu šesnaesterca, Močo je povukao korak-dva i po ulasku u šesnaesterac lijepo i snažno plasirao loptu u – lijevu vratnicu vratara Zelenike. Velika šteta! Lokomotivini igrači svoju su šansu iskoristili, Rijeka nije (plus ona Žute iz 9. minute kada je slijeva iskosa tukao pored vratnice) i do kraja utakmice predstoji velika borba da se iščupa pobjeda, ili barem bod kako bi se održao korak za Dinamom koji na vrhu ljestvice nije previše odmakao.

Odmah na početku drugog poluvremena promjena u redovima Riječana: umjesto Jugovića u momčadi je Bekim Balaj koji kreće u špicu napada, a Bezjak zauzima mjesto više uz bočnu stranu igrališta. I novi plan je urodio plodom vrlo brzo. Obrana Lokomotive je razvučena, igrači Rijeke kombiniraju na nekih 20-tak metara od gola suparnika, a lopta dolazi do Maleša koji se nekih 25 metara po sredini gola snažno udara loptu koja u neobranjivoj putanji završava u mreži uz samu lijevu vratnicu Zelenikinog gola. Eurogol Maleša za pamćenje!

mate maleš

Riječani su puno bolji u drugom dijelu, i nastavljaju napadima – u šesnaestercu je Radošević, s distance tuku ponovno Maleš pa Močinić, i očito je da Keka i njegove igrače ovdje ne zadovoljava samo jedan bod.

U 62. lijepu priliku ima Tomasov, njegov snažan udarac s 20 metara Zelenika brani. Rijeka napada u valovima, očito su Kekovi igrači bolje fizički pripremljeniji, i novi gol Riječana „visi u zraku“. U 65. Balaj iskosa s desetak metara – pored vratnice. Ostaje 1:1, samo da se ne obistini ona stara nogometna – tko ne iskoristi brojne prilike, nakraju tuguje…

Nasreću, ovoga puta neće! Rijeka u 71, minuti napokon zasluženo zabija i dolazi u vodstvo – Radošević iz naizgled ne tako obećavajuće situacije daleko od vratiju Lokomotive iskosa s lijeve strane ubacuje jednu preciznu „svijeću“ u šesnaestereac, loptu odlično prati Lešković „zaostao“ u napadu iz prethodne akcije, i lijepim trzajem glavom prebacuje nemoćnog Zeleniku!

Sada se Lokomotiva ne miri s porazom, i kreće po izjednačenje – opasan udarac Doležala brani sigurni Vargić, a Riječani nastoje sigurnom igrom mirno privesti utakmicu kraju. Kek u 85. uvodi Vešovića umjesto Bezjaka, očito želi „zatvoriti“ utakmicu. Vešović odmah po ulasku „vuče“ jednu kontru, no obrana Lokomotive ruši ga na sredini igralušta. Riječani se ne žele povući u „naručje“ Vargića, napad je najbolja obrana, i čeka se zadnji sučev zvižduk.

Rijeka ne ispušta Dinamo „iz vida“, i s novim trobodom osvojenim u susretu s Dinamovom „filijalom“ ostaje legitimni kandidat za naslov prvaka!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari