NEDOSTAJE DJELATNIKA

Pulska bolnica više nije pred kolapsom ali… ”Još uvijek molimo privatne doktore da nam pomognu s Covid pacijentima”

Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Dodala je kako ne smijemo zaboraviti da su u cijelom periodu epidemije i zdravtsveni djelatnici ispadali iz sustava zbog zaraze ili samoizolacije

Trenutno Istra ima 297 oboljelih od Covida-19, ali većina njih se s blagim simptomima ili bez njih liječi kod kuće. Svi ovi podaci bolji su nego krajem prosinca kada je pulskoj Općoj bolnici prijetio kolaps zbog rastućeg broja pozitivnih i hospitaliziranih pacijenata.

Ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić potvrdila je za Glas Istre da se trenutno osjeti određeno rasterećenje u radu Infektivnog odjela na kojem se u trenutno liječi 55 osoba, od kojih se šest nalazi u respiracijskom centru:

“Na samom kraju godine, bilo je hospitalizirano 30-ak osoba više, što je, uz nedostatan broj djelatnika, kompliciralo rad cijele bolnice. Ujedno je početkom prosinca otvoren respiracijski centar, što je iziskivalo dodatnu angažiranost osoblja.  Od Božića na ovamo  brojevi su ipak polako počeli opadati, što je i nama donijelo određeno olakšanje”, rekla je dr. Hrstić. Dodala je kako ne smijemo zaboraviti da su u cijelom periodu epidemije i zdravtsveni djelatnici ispadali iz sustava zbog zaraze ili samoizolacije. Srećom, svi su dobro.

“Od listopada do kraja 2020. godine sveukupno 85 djelatnika nam se razboljelo od Covida.  I dalje imamo relativno velik broj teško oboljelih pacijenata. Tako da moj apel liječnicima u privatnoj praksi da dođu u Covid ambulantu na ispomoć i dalje stoji”, rekla je na kraju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari