PREVARENA STARIJA LOVRANKA: Pustila ih u kuću da joj uruče „nagradu“ pa za nagradu opljačkana!

Dosjetljivosti raznih prevaranata nema kraja – ovoga puta žrtva gnjusne prijevare jedna je starija žena iz Lovrana

Opatijska policija zabilježila je ovih dana slučaj u kojem je kaznenim djelom krađe oštećena 80-godišnja hrvatska državljanka iz Lovrana. Ona je u svoju obiteljsku kuću pustila dvije nepoznate ženske osobe, vjerujući telefonskom pozivu kako je dobitnica nagradne igre te su joj dvije žene došle predati nagradu.

Nepoznate počiniteljice pritom su iskoristile trenutak njezine nepažnje i otuđile joj novac, te je time oštetile za više tisuća kuna.

I ovom prilikom iz Policijske uprave primorsko-goranske pozivaju građane, posebice one starije životne dobi, na povećani oprez u komunikaciji s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtvom ovakvih i sličnih kaznenih djela.

Osobe starije životne dobi česta su meta raznih prevaranata koji iskorištavaju njihovo povjerenje, nepažnju ili ih dovode u zabludu s namjerom da sebi ili drugome pribavi imovinsku korist. U pravilu građani takve osobe puštaju u svoje domove ne provjeravajući o kome se radi i ostavljajući ih bez nadzora te im na taj način olakšavaju činjenje kaznenih djela (u većini slučajeva prijevara i krađa).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari