KD Čistoća po kredit od 4,8 milijuna kuna za kupnju zemljišta za sortirnicu otpada

KD Čistoća po kredit od 4,8 milijuna kuna za kupnju zemljišta za sortirnicu otpada

Gradonačelnik Vojko Obersnel na 51. gradonačelnikovom kolegiju dao je suglasnost za zaduženje KD Čistoća d.o.o. Rijeka putem dugoročnog kredita u iznosu od 4.800.000,00 kn, kod Zagrebačke banke d.d za financiranje kupnje zemljišta za gradnju Sortirnice. Kredit se uzima na rok od 6 godina, a njime će se financirati kupovina zemljišta za izgradnju sortirnice otpada koja će se financirati kreditom HBOR-a (Program zaštite okoliša), a putem poslovne banke.

Kako je obrazloženo na kolegiju, potrebe za kupnjom zemljišta proizašle su zbog implementacije sustava primarne selekcije otpada sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Kompletan sustav usklađen je sa svim zakonskim propisima i načelima o zaštiti okoliša i gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj. Ovaj kapitalni projekt utvrđen je Strategijom razvoja grada Rijeke 2014-2020. godine te Financijskim planom razvoja komunalnih djelatnosti za 2015. godinu i doprinosi razvoju i modernizaciji postojećeg sustava gospodarenja otpadom te podizanju razine primarne selekcije otpada.

(I.N./GR)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari