Kombinacija propusta i velike gluposti: Dron izazvao uzbunu u Bijeloj kući

U kombinaciji propusta osiguranja američkog predsjednika odnosno gluposti osobe koja je prouzročila incident, jučer je u području oko Bijele kuće bilo „veselo“.

Naime, područje Bijele kuće u četvrtak poslije podne nakratko je bilo blokirano nakon što je u blizini uočena bespilotna letjelica i čovjek koji je njome upravljao.

Agenti tajne službe opazili su kratko nakon 13.00 sati po mjesnom vremenu bespilotnu letjelicu koja se kretala na visini od tridesetak metara iznad Trga Lafayette i muškarca koji je upravljao letjelicom.

Agenti su zatražili da im preda letjelicu, što je i učinio, prije nego što je izručen policiji. Trg je evakuiran, a Bijela je kuća nakratko blokirana. U međuvremenu se pokazalo da je riječ o bezopasnoj napravi.

Predsjednik Barack Obama u tom se trenutku nalazio u Camp Davidu, predsjedničkoj rezidenciji oko 100 kilometara sjeverno od Washingtona.

Ovaj incident nije prvi takve vrste u strogo kontroliranom zračnom prostoru iznad Washingtona.
Slična bespilotna letjelica pronađena je u siječnju u vrtu Bijele kuće. Istraga je pokazala da je dron pripadao zaposleniku Bijele kuće koji je izgubio nadzor nad njim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari