ŽENSKA SNAGA NA DORI

DORA 2023 Patricia Gasparini pjesmom ‘I Will Wait’ traži proboj na Eurosong. Njezin estradni put sve je samo ne običan!

Jedna od šest izvođača s Kvarnera na ovogodišnjoj DORI je povratnica iz Švicarske Patricia Gasparini, Riječanka s povremeno zagrebačkom a nekada i švicarskom adresom

“Pjesma „I Will Wait“ moj je put nakon teškog privatnog razdoblja, to je svjetlo na kraju tunela. Godine 2019. sam bila rezerva na Dori, a ove godine sam finalist što je dokaz da se isplati pokušavati i biti uporan.”, ističe Patricia Gasparini koja se na hrvatskom estradnom nebu pojavila rano no životni put ju je vodio raznim stazama.

Prvi koraci njene glazbene karijere krenuli su još 2003. kad je kao dijete nastupila u reality show-u televizijske kuće Nova TV – „Story SuperNova Juniors“, ulaskom u finalnih 10 natjecatelja.

Uslijedio je niz dječjih festivala i natjecanja gdje je Patricia osvajala i nagrade publike i žirija a stigao je i prvi poziv na Doru još 2008. kao prateći vokal velikom Ibrici Jusiću. Iste godine se upustila i u samostalan nastup na „Hrvatska traži zvijezdu“ gdje se plasirala u finale, među 16 izvođača, od njih čak 5 000 prijavljenih.

‘I Will Wait“ je pjesma o nadi. U ovim vremenima svima nam je potrebna nada. Nije tipična ljubavna pjesma s obzirom da se zalažem za žensku samostalnost i neovisnost. Položaj žene u društvu je pun prepreka, stoga je bitno da žena ostane dosljedna sebi i svojim prioritetima, da ne izgubi sebe tako što želi udovoljiti muškarcu. S obzirom na svoju trenutnu životnu prekretnicu, nakon 8 godina života u Švicarskoj u koju sam se preselila radi ljubavi, vraćam se u Hrvatsku i doživljavam ‘’rebirth’’. I will wait, čekam, ali na bolju verziju sebe. Opraštam se od stare sebe i postajem jača, sigurnija, snažnija, i bolja JA.”, pojašnjava Patricia ideju i bit pjesme s kojom će se predstaviti na DORI 2023.

Poslušajte pjesmu ‘I Will Wait’:

Patricia je svoje vokalne sposobnosti usavršavala u školama kao što je prestižna škola „Yamaha Music School“ Olje Dešića u Rijeci. Tada po prvi put prelazi granice te 2011. surađuje s popularnim talijanskim kantautorom Adamom Clayom.

Zanimljivo, nakon što je završila fakultetsko obrazovanje Patricia se zaposlila pri Ujedinjenim narodima u Ženevi. U Švicarsku se i preselila i tamo je živjela sve donedavno. U švicarskoj je nastavila i estradnu karijeru pjevajući u švicarskom bendu Time Machine s kojim je nastupila i na prestižnom jazz festivalu Montreux Jazz Festival 2017.

Godinu dana nakon toga objavila je i svoj prvi glazbeni singl „Sve do neba“ čiji remix ulazi u top 10 najboljih na najvećoj glazbenoj platformi elektroničke glazbe – Beatportu.

U veljači 2019. godine prijavila se prvi put na DORU gdje jke postala prva rezerva s pjesmom ‘Pretend’ čiji je potpisnik teksta i glazbe. Iste godine priključila se slavnoj grupi BOA na nastupima u Hrvatskoj, a dijelila je pozornicu i sa zvijezdama kao što je Severina. Na nastupu kao podrška trenutno jednoj od najtraženijih regionalnih pop zvijezda Senidah izvela jke svoja dva posljednja singla „Uzbuna“ i aktualni singl „Okus“ kojim ukazuje na važnost ženske samostalnosti, ali i na poziciju žene u 21. stoljeću.

Patricia Gasparini nominirana je i za regionalnu glazbenu nagradu MAC. Pjesma ”Okus” koju je snimila s producentom Jakovom Zadro nominirana je u kategoriji za najbolji alternativni pop u regiji.

“S obzirom na to da veliki dio mojeg glazbenog izričaja predstavlja i scenski nastup, upravo taj spoj želim kao mlada glazbenica pokazati na velikom europskom natjecanju Eurosongu.
Mislim da izvodač na stage-u treba plijeniti pažnju glasom, lakoćom interpretacije i osobnošću. Mora biti siguran i pripremljen za nastup, a emocija se mora osjetiti u glasu.
Vjerujem da će druženje u Opatiji s ostalim izvođačima biti jako ugodno i zabavno jer kada si okružen s ljudima koji s istim žarom i ljubavi pristupaju ovom poslu to svakako potiče dobro raspoloženje.”, kaže Patricia.

O njezinim planovima u bliskoj budućnosti Patricia otkriva:

Nakon Dore, aktivno ću krenuti sa snimanjem sljedećeg singla, ali ću se prijaviti i na ostale glazbene festivale poput nadolazećeg Zagrebačkog festivala i ljetnog CMC festivala. Sada kada sam dobila svojih 5 minuta, nikako ne želim stati. Sasvim je logično da nakon Dore, koja mi je dala vjetar u leđa, još više radim na svojoj glazbi te polako, ali sigurno ostvarim svoje mjesto na našoj glazbenoj sceni.

Znam da sam za ovaj posao stvorena jer uživam u svakoj sekundi istog. Željela bi prethoditi aktualan, fresh i moćan pop sound u Hrvatskoj, a svojom glazbom prenijeti moćnu poruku za sve žene, a to je da je u redu osjećati poriv i želju za muškarcem, ali isto tako biti svjestan vlastite ženske moći, energije i neovisnosti.”, zaključila je Patricia Gasparini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari