EVO KOJI PRIJEDLOZI SU USVOJENI

OPATIJA Održana 18. sjednica Gradskog vijeća

Jučerašnja 18. sjednica Gradskog vijeća pred vijećnike je donijela Izvješće o radu Savjeta mladih Grada Opatije za 2022. godinu koje je podnio predsjednik Savjeta mladih Niko Zeoli i koje su vijećnici usvojili.

Prva godina ovog saziva bila je godina koja je predstavljala svojevrsnu buduću praksu članovima o radu Savjeta mladih rekao je Zeoli. Naglasio je kako su uspostavili kontakte s mnogim savjetima iz Županije, ali iz cijele Hrvatske, te je potpisan tripartitni Sporazuma o prijateljstvu sa Savjetom mladih gradova Rijeke i Križevaca. Istaknuo je i redovito sudjelovanje u aktivnostima nekoliko odbora Gradskog vijeća, a posebno u radu Odbora za mlade. Potporu Savjetu mladih kontinuira pruža Odsjek za društvene djelatnosti Grada Opatije.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Odluke o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Opatija kojom je proširen krug djece koja ostvaruju prednost pri upisu u vrtić pa su to sada, pored djece koja u tekućoj godini do 1. travnja navrše četiri godine života i djeca roditelja invalida Domovinskog rata, djeca iz obitelji s troje ili više djece, djeca oba zaposlena roditelja, djeca s teškoćama u razvoju i kroničnim bolestima, djeca samohranih roditelja i jednoroditeljskih obitelji, djeca osoba s invaliditetom, djeca iz udomiteljskih obitelji i djeca roditelja koji primaju dječji doplatak ili zajamčenu minimalnu naknadu.

Grad Opatija kao osnivač vrtića na svom području u čijem se proračunu osiguravaju potrebna sredstva za neometano odvijanje predškolskog odgoja i obrazovanja, utvrđuje da prednost pri upisu u dječji vrtić primarno ostvaruje dijete koje ima prebivalište na području Grada Opatije ili Općine Lovran zajedno s oba roditelja odnosno samohranim roditeljem ili jednim roditeljem ako se radi o jedno roditeljskoj obitelji odnosno boravište za državljane zemalja članica Europske unije te ako su roditelji zaposleni. Dijete u udomiteljskoj obitelji ili ustanovi socijalne skrbi, a nema prebivalište na području Opatije ili Općine Lovran, izjednačava se u prednosti pri upisu s djetetom iz prvotno navedene kategorije ako udomitelj ima prebivalište na području Grada Opatije ili Općine Lovran.

Usvojene su i redovne godišnje točke: Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Grada Opatije za 2022. godinu i Prijedlog Godišnjeg plana razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Opatije za 2023. godinu koju je obrazložio vatrogasni zapovjednik JVP Opatija Igor Ravnić. Za financiranje sustava civilne zaštite u 2022. je izdvojeno milijun i 337 tisuća eura, a u tekućoj je godini planirano nešto više, milijun i 661 tisuća eura.

Usvojen je i Prijedlog Odluke o prodaji dijela nekretnine u k.o. Opatija, na adresi Borisa Želea 5.

Vijećnici su prihvatili i Prijedlog rješenja o razrješenju i izboru novih članova Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam i Odbora za predškolski odgoj, obrazovanje i znanost. Umjesto razriješenog člana Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam Ante Štampalije izabran je Goran Đorđević, a umjesto razriješenog člana Odbora za predškolski odgoj, obrazovanje i znanost Roberta Žigulića izabrana je Vjekoslava Jurdana.

Vijećnici su na znanje primili Izvješće o radu Gradonačelnika za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2022. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari