POSAO VRIJEDAN 4,4 MILIJUNA KUNA: Kreće rekonstrukcija i dogradnja crikveničke luke Podvorska

Radovi će započeti koncem tjedna, a očekivani datum završetka je 1. travnja 2017. godine

Jučer je u prostorijama Županijske lučke uprave Crikvenica održano svečano potpisivanje Ugovora o javnoj nabavi radova na rekonstrukciji i dogradnji luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Podvorska.

Ugovorena cijena radova iznosi 4.461.275,00 kn sa PDV-om. Radovi će započeti koncem tjedna, a očekivani datum završetka je 1. travnja 2017. godine.

Radi se o prvoj fazi uređenja luke koje uključuje uređenje glavnog lukobrana u dužini od 40 metara. Naime, pri izgradnji nasipa lukobran nikad nije dovršen pa će napokon dobiti glavu i adekvatnije štititi luku.

Natječaj za izvođača u predmetnim radovima raspisan je u rujnu, a ponude su otvorene krajem listopada. Na natječaj su pristigle dvije ponude, od kojih je izabrana ona s nižom cijenom i to zajednice ponuditelja: IZGRADNJA d.o.o i “DSS” – obrt za izgradnju hidrograđevinskih objekata i podvodne radove Dino Smojver.

U ime naručitelja radova, Županijske lučke uprave Crikvenica, ugovore je potpisao ravnatelj Mario Kružić, dok je u ime Izvođača ugovore potpisao predstavnik vodećeg partnera izabrane zajednice ponuditelja direktor tvrtke IZGRADNJA d.o.o. Arsen Bistričić. Svečanom potpisivanju nazočio je predsjednik Upravnog vijeća Dino Manestar te u ime osnivača Županijske lučke uprave Crikvenica pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske županije Nada Milošević.

potpisivnje-ug-o-javnoj-nabavi

Ravnatelj Mario Kružić je istaknuo kako je zanimljivo da se radi o prvoj ozbiljnijoj investiciji u crikveničke luke unatrag tri desetljeća. Također napominje da u projektu osim ŽLU Crikvenica financijski sudjeluju i Primorsko-goranska županija s ukupno dva milijuna kuna i to po jedan milijun u 2016. i 2017. godini, te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa milijun kuna. Sukladno obećanju, u tekućoj godini očekuje se i financijska potpora Grada Crikvenice.

Sljedeće godine planira se druga faza radova u procijenjenoj vrijednosti od milijun kuna koja će obuhvatiti dogradnju srednjeg gata čime bi se dobilo novih 40tak vezova, zaključio je Kružić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari