PREBAČEN U ZAGREB

Liječnici se bore za život dječaka koji se penjao po vagonima: ‘Ima teške opekline. Ozljede su vrlo ozbiljne’

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

U tijeku je operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela

Teško je ozlijeđen 15-godišnji dječak koji je u subotu oko 18,30 sati doživio strujni udar dok se penjao na vagone na tračnicama kod Slavonskog Broda, potvrdila je u subotu navečer brodsko-posavska policija.

Dječak je, nakon što je doživio strujni udar, pao s vagona i s teškim ozljedama prebačen je u slavonsko-brodsku bolnicu.

Ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić rekao je za lokalne medije kako se radi o o teškim opeklinama, te će dječak biti transportiran u Zagreb.

“Pacijent je dogovorno iz Opće bolnice Slavonski Brod odmah iza ponoći prebačen u Kliniku za dječje bolesti u Zagreb. Ima teške opekline od visokog napona. U slavonskobrodskoj bolnici je intubiran i sediran. Prebačen je u jedinicu intenzivnog liječenja i učinjena je dodatna dijagnostika da se vidi ima li još nekih oštećenja”, izjavio je pak za HRT ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb Goran Roić.

Dodao je kako je u tijeku operacija kojom se vrši obrada opeklina koje su preko 50 posto ukupne površine tijela. Poduzima se sve kako bi se pacijent zbrinuo na najkvalitetniji način – rehidracija i antibiotska terapija.

“Takve ozljede su vrlo ozbiljne i životno ugrožavajuće. 50 posto je teško i duboko opečeno. Radi se o drugom i trećem stupnju opeklina uz mogućnost ozlijede i drugih organskih sustava. Radi se sve i naravno da je još uvijek ozbiljno zdravstveno stanje”, kazao je Roić, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari