NA KOZALI

Održana humanitarna utrka “Đir za Rožice”

Humanitarnom utrkom od prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” na Kozali kroz parkove Zvonimira Škerla i Nikole Hosta, pa preko Trsatskih stuba sve do platoa ispred crkve Majke božje Trsatske, prikupljala su se sredstva za štićenike prihvatilišta. Utrku je organizirao Franjevački svetovni red na Trsatu, a provedena je pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Cilj utrke je kroz ležernu i opuštajuću sportsku aktivnost osvjestiti građane o postojanju problema beskućništva. Prihvatilište za beskućnike trenutno ima kapacitet 14 osoba, dvije smještajne jedinice za 12 muškaraca te jedna za 2 ženske osobe, a trenutno su u tijeku radovi na uređenju upravo ove posljednje prostorije za što su i prikupljana sredstva.

Tom prilikom Dunja Osojnak Marinović, provoditeljica projekta Prihvatilišta za beskućnike “Ruže sv. Franje” izjavila je: “Projekt Prihvatilišta postoji sad već 16 godina i cilj mu je popraviti socijalnu sliku grada pomažući najpotrebnijima sa smještajem, a također i uključivanjem u projekt Uličnih svjetiljki. Svi trenutni korisnici danas sudjeluju u ovoj utrci, kao volonteri ili trkači, a i svi sudionici kao dar će dobiti upravo jedan mali znak pažnje, izrađen upravo rukama naših štićenika.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari