„ZLATNI ŽAL“ ZAVRŠIO NA ŽALU: Nesmotreni kapetan nasukao putnički brod na otok

U subotu poslijepodne putnički brod od 33 metra nasukao se na otok Šćedro no svi su članovi posade prošli bez ozlijeda

Nešto prije 15 sati u subotu poslijepodne, službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), zaprimili su poziv pogibelji od dojavitelja iz Jelse o nasukanju većeg plovila na otok Šćedro.

Obavijest je proslijeđena u nadležnu Lučku kapetaniju Split, čiji su službenici isplovili prema poziciji nasukanja u uvali Porat, na sjevernoj strani otoka Šćedro.

Fotografija: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Na poziciji nasukanja pronađen je motorni putnički brod naziva „Zlatni Žal“, hrvatske zastave sa tri člana posade (uključno sa zapovjednikom), svi hrvatski državljani, od kojih nitko nije ozlijeđen.

Očevidom na poziciji nezgode utvrđeno je da se putnički brod duljine 33 metra, čelične konstrukcije, pramčanim dijelom nasukao na otočke hridi. Trup broda pretrpio je oštećenja uslijed udara u obalu, no nije ustanovljen prodor mora u potpalublje.

Fotografija: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

U trenutku nasukavanja na moru su vladali povoljni vremenski uvjeti i odlična vidljivost te je kao uzrok nezgode utvrđena nesmotrenost zaopovjednika broda. Na poziciji nasukavanja nije uočeno onečišćenje mora i nema prodora mora.

Lučka kapetanija Split izdala je nalog zapovjedniku broda za organiziranje komercijalnog odsukavanja broda koji je u vlasništvu pravne osobe registrirane u Republici Hrvatskoj.

Vijesti.hr
Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari