STANJE NA CESTAMA

Više nesreća na autocestama, jedan auto završio na krovu. Kolone vozila veće od 6 kilometara

Foto: Pixsell

Promet je gust u pravcima prema moru, a dodatno ga usporavaju prometne nesreće

Osobni automobil završio je na krovu u prometnoj nesreći koja se dogodila danas na A1 u smjeru Dubrovnik. Hrvatski autoklub (HAK) izvijestio je da se prometna dogodila na 350. kilometru između čvorova Vrpolje i Prgomet i da se vozi uz ograničenje 40 na sat.

HAK upozorava da se u mnogim pravcima stvara gužva te poziva vozače na oprez.

“Povremeno je veća gustoća prometa na pojedinim dionicama autocesta, prilazima turističkim središtima duž jadranske obale, cestama u Istri, otoku Krku i Krčkome mostu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici te pojedinim graničnim prijelazima. Zbog veće gustoće prometa povremena su usporavanja, vozi se u kolonama u pokretu uz kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje”, ističu iz HAK-a.

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići: Između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru juga vozi se u koloni u pokretu s povremenim zastojima. Na naplati Lučko kolona u smjeru Zagreba duga je oko 1 km.

A2 Zagreb-Macelj: Zbog povećanog priljeva vozila kolona između naplatne postaje Trakošćan i granice u smjeru Zagreba duga je 1,5 km i nastavlja se u Sloveniju.

A3 Bregana-Lipovac: Povećanje gustoće prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Zagreb istok i Lučko u smjeru Bregane, vozi se usporeno, uz povremene zastoje;
zbog veće gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko iz smjera Buzina kolona je oko 6 km.

Istarski ipsilon: Zbog pojačanog prometa i povremenog zastoja vozila u Sloveniji na Istarski ipsilon proteže se kolona u dužini od 2 kilometra. Zbog prometne nesreće na naplati Umag u smjeru Pule vozi se jednim prometnim trakom i usporeno.

Krčki most: Vozi se usporeno u koloni u oba smjera, u smjeru kopna kolona je od Omišlja, a u smjeru otoka duga je oko 4 km. Zabrana za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na cestama u Istri i priobalju bit će (zabrane nema na autocestama te državnoj cesti DC1), piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari