USLIJED OBORINA

Sanacijom podzida spriječit će se moguća šteta na dijelu okućnice obiteljske kuće južno od poligona Doma mladih

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Uslijed velike količine oborinskih voda tijekom proteklih godina došlo je do oštećenja kamenog zida koji se nalazi na sjevernom dijelu okućnice obiteljske kuće, južno od poligona Doma mladih. Na jednom dijelu zid je i urušen.

Sudski je vještak ustanovio kako sustav odvodnje nije bio pogodan za prihvat velike količine oborinskih voda s asfaltiranih površina poligona te je uslijed većih oborina dolazilo do prelijevanja vode preko rubnjaka i zida što je tijekom duljeg vremenskog perioda dovelo do oštećenja kamenog zida te i urušavanja jednog dijela zida.

Vještak je dao mišljenje kako je prije sanacije zida potrebno sanirati sustav odvodnje što je Grad Rijeka kao vlasnik Doma mladih učinio ugradnjom dodatnih odvodnih cijevi, rešetki i zidića na poligonu Doma mladih usmjerivši ih na postojeće upojne bunare koji su detaljno očišćeni.

Sklapanjem izvansudske nagodbe naknade štete nastale uslijed slijevanja oborinskih voda riješit će se sanacijom potpornog zida prema ponudi izvođača Građevinar Cindrić d.o.o. u visini 22.665,00 eura s PDV-om, a Grad Rijeka će sudjelovati isključivo u podmirivanju ½ troška, bez obzira na eventualne dodatne troškove koji se mogu pojaviti za vrijeme izvođenja radova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari