ODE MIROVINA NA KAZNU...

Rekorder vikenda je 73-godišnjak koji je vozio Ravnom Gorom s 2,25 promila u krvi

Najveća zabilježena brzina je 169 km/h, a najveća koncentracija alkohola je 2,25 g/kg, izvijestili su iz policije

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 246 prometnih prekršaja. Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 47, zatim prekoračenja brzine – 43, vožnje pod utjecajem alkohola – 12 te osam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježeno je i pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 129 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 169 km/h zabilježena je 23. kolovoza oko 19.50 sati na A6, čvor Vrbovsko, gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka navedenom brzinom kretao u smjeru Rijeke, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 100 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 g/kg izmjerena je 73-godišnjaku, koji je zaustavljen 23. kolovoza oko 23.20 sati na području Ravne Gore dok je upravljao osobnim vozilom delničkih registracijskih oznaka. Radi sprječavanja daljnjeg činjenja prekršaja i ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije.

Protiv spomenutog vozača policija nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlože da mu se izrekne novčana kazna u iznosu od 1.320 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

Navedeni, ali i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 37 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari