PROVALJIVAO I KRAO

A TEK MU JE 18! Dečko od Grobnika do Kraljevice dilao drogu, krao i provaljivao u kafiće. Napokon je uhvaćen!

Screenshot RTL

Osumnjičeni 18-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te za četiri teške krađe provaljivanjem i jednu krađu, izvijestila je policija.

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog dijela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, tijekom kriminalističkog istraživanja je kod osumnjičenika pronađena droga i to u domu kojim se koristi na širem području Rijeke. Od droga je pronađeno i oduzeto oko 22 grama droge amfetamin, tzv. „speed“ te 19,5 grama konoplje tipa droge, digitalna vaga, ali i drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenim djelom.

Osim navedenoga, istraživanjem je utvrđeno kako je 18-godišnjak tijekom proteklih mjeseci počinio i druga kaznena djela-četiri teške krađe provaljivanjem i jednu krađu. Na Grobniku je krajem kolovoza iz ureda jedne udruge otuđio dvije koverte s novcem i tako pravnu osobu oštetio za 1200 eura, dok je početkom rujna na području Kostrene jednu noć provalio u dva ugostiteljska objekta iz kojih je otuđio novac i time oštetio dvojicu vlasnika obrta za oko 580 eura.

Uz to je otkriveno kako je i krajem svibnja u Dražicama isti dan provalio u ugostiteljski objekt te dvije trgovine iz kojih je otuđio novac i druge predmete ukupne vrijednosti oko 1750 eura, a krajem srpnja je također provalio u ugostiteljski objekt u Kraljevici iz kojeg je otuđio oko 100 eura.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, kao i da je spomenutu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, osumnjičeni 18-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te za četiri kaznena djela teške krađe provaljivanjem i jedne krađe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari