ČESTITAMO

Kustos Prirodoslovnog muzeja Rijeka Marcelo Kovačić na listi najutjecajnijih svjetskih znanstvenika

Sveučilište Stanford objavilo je svoju tradicionalnu listu dva posto najutjecajnijih svjetskih znanstvenika, temeljenu na najvećoj svjetskoj znanstvenoj bazi podataka Scopus Elsevier.

Ove godine lista obuhvaća sto tisuća znanstvenika iz 22 polja i 174 znanstvene grane, a među najutjecajnijim znanstvenicima u 2023. godini nalazi se i 116 znanstvenika iz Hrvatske. Među njima su i osam riječkih znanstvenika – Marcelo Kovačić, Herman Haller, Robert Domitrović, Sandra Milić, Lidija Bilić Zulle, Ivana Mikolašević, Davor Štimac i Sandra Kraljević.

Dok drugi znanstvenici dolaze sa Sveučilišta u Rijeci i iz KBC-a Rijeka, dr. sc. Marcelo Kovačić je muzejski savjetnik zoolog iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka. Također, objavljena je i lista koja se odnosi na cjelokupnu karijeru te se na njoj nalaze 82 znanstvenika iz Hrvatske i sedam iz Rijeke. Među njima su ponovno znanstvenici Sveučilišta u Rijeci i Marcelo Kovačić.

“Dok se muzeji prvenstveno smatraju ustanovama u kulturi, dobar rad u prirodoslovnim muzejima i zbirkama svijeta uvjetovan je uskom spregom sa znanošću, a pojedini dijelovi nekih grana znanosti prvenstveno se odvijaju u prirodoslovnim muzejima. Predani rad i rezultati Marcela Kovačića i svih drugih naših kustosa stavljaju Prirodoslovni muzej Rijeka u vrh muzejske struke u Hrvatskoj i tamo gdje je takvim ustanovama mjesto, u tokove današnje svjetske znanosti”, poručuju iz Muzeja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari