DONOSIMO DETALJE

Kuća halubajskega zvončara raspisuje natječaj za zakup restorana: Prilika za vođenje jedinstvenog ugostiteljskog objekta

Javna ustanova u kulturi „Kuća halubajskega zvončara“ objavila je natječaj za zakup restorana te će svoju ponudu uskoro obogatiti originalnim gastronomskim užicima. Prostor koji se daje u zakup obuhvaća restoran s kuhinjom i terasom te svim potrebnim inventarom i sadržajem.

Oni koji žele voditi restoran u novom, proljetos otvorenom kulturno-turističkom objektu imat će jedinstvenu priliku biti jedinstveni u široj regiji, a ujedno i dio tradicije koja se čuva i promovira kroz Kuću halubajskega zvončara.

Restoran će, osim ugodne atmosfere, nuditi i poseban gastronomski doživljaj temeljen na autohtonim jelima s područja Halubja. Ponuda će se tako sastojati od tradicionalnih specijaliteta kao što su presnac, fritule, supice, te slanih jela poput kisele repe s fažolom, bakalara na gulaš, pašte i fažola, ili variva od ječma. Ovi recepti, inspirirani kuharicom “Bokunić užanci – štorija od hrani”, ponudit će posjetiteljima uživanje u izvornim okusima ovog kraja.

Budući će zakupnici ovog prostora moći doprinijeti očuvanju lokalne gastronomije, ali i  postati dio bogate kulturne baštine koja okružuje Kuću halubajskega zvončara, dom slavnog zvončarskog običaja. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2024. godine, a sve dodatne informacije mogu se pronaći na stranicama Kuće halubajskega zvončara www.khz.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari