EVO DETALJA

Grad Opatija poziva građane da se prijave za preuzimanje kompostera i zbrinjavanje biootpada

Grad Opatija nabavio je novih 100 kompostera u svrhu poticanja građana na odvojeno sakupljanje biootpada i kompostiranje radi smanjenja količine predanog biootpada iz kućanstva.

Podjela kompostera realizirat će se u suradnji s Komunalcem d.o.o. Jurdani koji trenutno prikuplja prijave zainteresiranih građana. Interes je do sada iskazalo 60-tak građana te se još uvijek možete prijaviti za dodjelu kompostera domaćinstvima. Komposteri su nabavljeni uz sufinanciranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pozivamo vas da ispunite anketu o zainteresiranosti i prijavite se na POVEZNICI.

Podjela kompostera prijavljenim građanima planirana je za mjesec listopad, a o načinu podjele Komunalac će na vrijeme obavijestiti građane – korisnike.

Nakon što korisnici preuzmu komposter i počnu kompostirati biootpad u svome kućanstvu, imaju mogućnost predati izjavu o kompostiranju kojom će umanjiti račun usluge odvoza miješanog komunalnog otpada.

Više o pravilnom kompostiranju možete pročitati OVDJE, a dodatne informacije vezane uz kompostere moguće je dobiti u Komunalcu na broju telefona 051 505 201, int.1.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari