ŠTIT DOMOVINE

Gabrijel Flegar iz Policijske uprave primorsko-goranske drugi u kategoriji veterana Specijalne policije iz Domovinskog rata

Gabrijel je na “Štitu domovine” uspješno sudjelovao petu godinu za redom, izvijestila je policija.

Gabrijel Flegar, policijski službenik za stručno usavršavanje policije u Uredu načelnika Policijske uprave primorsko-goranske osvojio je drugo mjesto u kategoriji veterana Specijalne policije iz Domovinskog rata RH na natjecanju ”Štit Domovine Pula 2024”.

Natjecanje je završio za nešto više od pet sati te se time uz drugo mjesto u kategoriji veterana, plasirao i među deset najboljih policijskih službenika iz Ministarstva unutarnjih poslova RH, koji su sudjelovali na ovom natjecanju.

Nakon dvodnevnih kvalifikacija, 89 najspremnijih natjecatelja je točno u 13 sati krenulo s rta Kamenjak u borbu s izazovnom stazom duljine oko 36 kilometara, na kojoj su trčeći ili hodajući uz pomoć kompasa i topografskih zemljovida, noseći pritom obaveznu opremu i naoružanje ukupne mase oko deset kilograma, obavljali složene vojno-policijske zadaće. Morali su uspješno proći navigaciju, prelaziti preko užeta i pješačkih prepreka, veslati, sastavljati i rastavljati oružje, savladati situacijski ulazak u prostoriju i gađanje te spuštanje niz liticu Cave Romane, nakon čega su utrčali u Arenu i pozdravom hrvatskoj zastavi odali počast svima onima koji su položili svoj život za Domovinu.

Osim Gabrijela Flegara, koji je po peti put sudjelovao na ovom natjecanju, iz ove Policijske uprave po drugi put su nastupili i uspješno prošli ovo vrlo zahtjevno natjecanje su i policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije: Sanjin Iskra, Matija Modrić, Vojislav Ostojić i Antonio Šajatović.

Inače, „Štit domovine“ je natjecanje koje se održava šestu godinu za redom u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, a na kojem uz policijske službenike sudjeluju i veterani Specijalne policije iz Domovinskog rata RH, pripadnici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, kao i policijski službenici stranih policijskih snaga iz Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske i Sjeverne Makedonije. Ove godine natjecanje je po prvi put održano na području Istarske županije, odnosno Pule i Medulina u vremenu od 16. do 19. rujna.

Više informacija o samom natjecanju, pobjednicima i popratnim događanjima na poveznicama:

”Štit Domovine Pula 2024”: najspremniji policijski službenici Magdalena Oršić i Petar Volarević
Otvoreno natjecanje ”Štit Domovine Pula 2024”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari