U SVRHU PROMOCIJE SPORTA

Marin Miletić pokreće inicijativu za osnivanje sportske reprezentacije Hrvatskog sabora

Marin Miletic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

U srijedu je saborski Odbor za obitelj, mlade i sport jednoglasno podržao inicijativu zastupnika Marina Miletića iz Mosta za osnivanje sportske reprezentacije Hrvatskog sabora. Prema riječima Miletića, cilj ovog poteza je promocija sporta, zdravog načina života te okupljanje saborskih zastupnika kroz zajedničke sportske aktivnosti.

„Već sam pet godina u Saboru i nikada nismo imali priliku za sportski susret. No, kažu mi kolege da su ovakve inicijative postojale u prošlosti, pa nije da izmišljamo nešto novo“, izjavio je Miletić. Pored toga, najavio je kako već ima zainteresiranih zastupnika za formiranje košarkaške i nogometne ekipe, a ukoliko bude dovoljan broj prijava, postoji mogućnost osnivanja i drugih timova.

Sport za sve, bez obzira na prethodno iskustvo

„Nije uvjet da ste profesionalni sportaš kako biste sudjelovali, važno je da svi zajedno promoviramo sport, zdrav život i zajedništvo. Također, kroz ove aktivnosti želimo pomoći u organizaciji i promociji humanitarnih akcija“, naglasio je Miletić.

Ono što je posebno istaknuto jest činjenica da će svi troškovi biti pokriveni iz osobnih sredstava zastupnika, kako bi se izbjeglo korištenje proračunskih sredstava. „Od naših plaća koje iznose 3500 eura, vjerujem da svi možemo odvojiti dovoljno za dresove i putne troškove“, dodao je Miletić, osiguravši da građani ne moraju brinuti o dodatnim izdacima iz državnog budžeta.

Široka podrška s obje strane političkog spektra

Ova inicijativa naišla je na široku podršku među zastupnicima, bez obzira na političku pripadnost. Anamarija Blažević iz HDZ-a izrazila je nadu da će ovakvi projekti motivirati građane da se i sami počnu baviti sportom, barem na rekreativnoj razini. „Bavim se kuglanjem, no često zbog saborskih obaveza propuštam treninge“, izjavila je Blažević.

Vesna Vučemilović, predsjednica Odbora, humoristično je predložila da bi zastupnici, s obzirom na to da trenutno zasjedaju u vojarni, mogli trenirati zajedno s vojnicima. Ovaj prijedlog nasmijao je prisutne, dok je HDZ-ov zastupnik Ivan Dabo ponudio da Grad Novalja, čiji je gradonačelnik, bude sponzor novonastale sportske reprezentacije.

Zoran Gregurović, također iz HDZ-a, uz osmijeh je rekao da bi se i on pridružio, ali samo ako bude formirana reprezentacija za kuhanje kotlovine, dok je SDP-ova Anita Curiš Krok podsjetila na slične sportske aktivnosti u kojima su sudjelovali načelnici i načelnice iz sjeverne Hrvatske.

Planovi za budućnost

Odbor će u suradnji sa saborskim tajništvom raditi na daljnjim detaljima ove inicijative, a uskoro bi mogli uslijediti prvi sportski susreti. Očekuje se da će ovo pozitivno utjecati na imidž Sabora te ojačati duh zajedništva i promicanja zdravih navika u društvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari