KOD ŠIBENIKA

TEŠKA OZLJEDA Barakuda u Jadranu napala slovenskog ronioca: ‘Pitanje je hoće li mu spasiti vid’

Foto> Pexels

Riječ je o velikoj ozljedi oka, a liječnici se bore da mu spase vid

Slovenskog ronioca, koji je kod otočića Blitvenice u šibenskom akvatoriju podvodnom puškom lovio ribe, napala je barakuda.

Detalje je za 24sata opisao njegov prijatelj: “Moj prijatelj je u ljubljanskoj bolnici. Čeka operaciju oka jer se riba zabila u masku koja je prsnula i tako ga ozlijedila. Ne može opisati napad jer mu je zdravlje sada na prvom mjestu i pitanje je hoće li mu liječnici uopće spasiti vid. Riječ je o velikoj ozljedi oka.”

Ekipa slovenskih podvodnih ribolovaca ima hrpu iskustva. Najčešće se stacioniraju na Murteru pa gliserima dolaze na lokacije bogate ribom. Isto su napravili i kada se dogodio napad o kojem je obaviještena i policija.

“U utorak prijepodnevnim satima centar 112 je zaprimio prijavu koja je potom proslijeđena i policiji. Pomorska policija je odmah izašla na teren, no djelatnici Lučke kapetanije već su pomogli čovjeku te ga prebacili u šibensku bolnicu. Policija je obavila razgovor te se ustanovilo da je ronioca napala riba prilikom ronjenja i to zbog ispaljivanja iz podvodne puške, no nema tu elemenata prekršajnog, ni kaznenog djela” objasnila je Sanja Baljkas, glasnogovornica PU Šibenik.

Naglasila je kako je u strani ribolovac, u ovom slučaju slovenski državljanin, imao sve potrebne dozvole za ribolov, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari