DRUGI JE UHIĆEN

Belgijski svećenik umro nakon što se nadrogirao i imao seks s drugim klerikom

Ilustrativna fotografija: Pexels

Čini se da su dvojica muškaraca zajedno koristila ecstasy i poppers

Britanski svećenik preminuo je nakon noći provedene u seksu i drogama s belgijskim svećenikom koji je u međuvremenu uhićen pod optužbama za drogu, priopćile su belgijske vlasti u subotu, donosi CBS news.

Muškarac (69) koji nije imenovan, proveo je večer sa svojim kolegom klerikom (60) u svećeničkoj kući u Kalmthoutu sjeverno od Antwerpena u četvrtak kada mu je postalo loše, rekao je ured tužitelja.

Malo iza ponoći belgijski svećenik pozvao je hitnu pomoć koja je pokušala reanimirati drugog muškarca, ali svi su pokušaju bili bezuspješni.

“Čini se da su dvojica muškaraca zajedno koristila ecstasy i poppers te da su imali spolni odnos. Pronađene su i dvije tablete ecstasyja”, priopćilo je tužiteljstvo.

Istraga je u tijeku i obdukcija nije mogla odmah dati nikakve konačne informacije o točnom uzroku smrti. Svećenika (60) ispitao je istražni sudac te mu je određen pritvor.

Suočen je s optužbama za trgovinu drogom koja je rezultirala smrću.

Papa Franjo boravio je u subotu u Belgiji i susreo se sa 17 osoba koje su preživjele seksualno zlostavljanje od strane svećenika koje pate od traume, a na sastanku je rekao da će crkva “ponuditi svu pomoć koju može” kako bi pomogla žrtvama, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari