GOTOVO 2 PROMILA

MALINSKA Austrijanac (43) pijan i bez kacige vozio električni romobil. Pao i zadobio ozlijede, a ‘zaradio’ i kaznu!

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/

Proteklog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je zabilježila sveukupno 126 prometnih prekršaja

Najviše je prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 30, zatim prekoračenja brzine – 13, vožnje pod utjecajem alkohola – deset te sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji.

Zabilježena su i dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, po jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod zabranom te još 62 različita prometna prekršaja.

Najveća brzina od 218 km/h zabilježena je 27. rujna oko 12.15 sati na A6, čvor Vrbovsko, gdje se vozač osobnog vozila riječkih registracijskih oznaka navedenom brzinom kretao u smjeru Zagreba, iako je na tom dijelu ograničenje brzine 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,76 g/kg izmjerena je 38-godišnjaku, koji je 29. rujna oko 21.10 sati na području Matulja upravljao osobnim vozilom zadarskih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je s vozilom ušao u raskrižje, a da nije propustio vozila koja zadržavaju smjer kretanja pri čemu je drugo osobno vozilo udarilo u njegovo, a zatim u još jedno osobno vozilo.

U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač i putnik u osobnom vozilu zadarskih oznaka, koji nisu koristili sigurnosni pojas.

Navedeni vozači, ali i ostali počinitelji prometnih prekršaja bit će sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 25 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško, a osam ih je lakše ozlijeđeno.

Iz policije izdvajaju prometnu nesreću koja se dogodila 28. rujna oko 17,30 sati na području Malinske, u kojoj je sudjelovao i ozlijeđen 43-godišnji državljanin Austrije. Spomenuti je upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg i bez zaštitne kacige. Uslijed brzine neprimjerene osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad romobilom te pao na kolnik. Liječnička pomoć mu je pružena na mjestu događaja. Zbog počinjenja navedenih prometnih prekršaja naplaćena mu je novčana kazna.

Policija i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari