U UTORAK ĆE NAJAVITI PROGRAM

‘Lov na tihog ubojicu’: Riječani pozvani na besplatna zdravstvena mjerenja i grupno vježbanje

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

 U utorak, 1. listopada 2024. godine, u 12.00 sati, u Salonu Grada Rijeke, Korzo 16/1. kat, bit će najavljene aktivnosti javnozdravstvene kampanje Lov na tihog ubojicu koju organiziraju Hrvatska liga za hipertenziju i Grad Rijeka. 

Kampanju Lov na tihog ubojicu od 2019. godine provodi Hrvatska liga za hipertenziju, a glavni je cilj povećati svjesnost građana o arterijskoj hipertenziji i čimbenicima rizika koji do nje dovode. 

Aktivnosti koje će se odvijati u sklopu  kampanje će predstaviti zamjenik gradonačelnika Rijeke prof. dr. sc. Goran Palčevski, akademik Bojan Jelaković, predsjednik Hrvatske lige za hipertenziju, prof. dr. sc. Ivan Pećin, dopredsjednik Hrvatskoga društva za aterosklerozu, prof. dr. sc. Vanja Vasiljev s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te doc.dr.sc. Željko Linšak, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije. 

U sklopu javnozdravstvene kampanje Lov na tihog ubojicu  u Rijeci će se od 1. do 6. listopada, između ostalog, održati 11. simpozij „Zdravlje za sve!” kao i akcija namijenjena svim zainteresiranim građanima u sklopu koje će se mjeriti krvni tlak, kolesterol i šećer u krvi te će biti organizirano grupno vježbanje s ciljem isticanja važnost tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja. 

Također, tijekom kampanje održat će se i potpisivanje Povelje između Hrvatske lige za hipertenziju i Grada Rijeke čime će Grad Rijeka postati prvi Grad Partner Hrvatske lige za hipertenziju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari