PODRŠKA ZAGREBAČKOM PROSVJEDU?

“A.P. BAHATI LAŽOVE!” Nepoznati autor na Mrtvom kanalu postavio poruke upućene vladajućima

Danas, dok su se umirovljenici okupili u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića u znak prosvjeda protiv niskih mirovina i neadekvatne socijalne zaštite, u Rijeci su nepoznati autori iznijeli svoje frustracije na neobičan način. Na mostu iznad Mrtvog kanala osvanule su poruke upućene Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.

Na tim porukama, jasno se mogla vidjeti oštra kritika aktualne vlasti. Jedna od poruka izravno se obraća premijeru Plenkoviću: “AP – Andrej Plenković, bahati lažove”, dok druga oslikava osjećaj bijesa i nemoći umirovljenika: “Njima 80%, penzićima ku*ac.”

Jedna od najupečatljivijih poruka odnosi se na vojnu opremu, ukazujući na percepciju da se financijska sredstva pogrešno raspoređuju: “Mijenjaj Rafale za kontejnere.” Time se aludira na kupnju skupih borbenih aviona, dok mnogi građani, posebice umirovljenici, žive u neimaštini i skupljaju hranu iz kontejnera.

Posljednja poruka prikazuje gorku realnost s kojom se mnogi umirovljenici suočavaju: “28 godina staža, 280 eura – 10 eura na dan.” Ovim je istaknuta niska mirovina koja mnogima nije dovoljna za osnovne životne potrebe.

Ove poruke, iako možda anonimne i provokativne, odražavaju duboku frustraciju velikog broja građana, koji sve glasnije zahtijevaju bolje uvjete života i dostojanstvenu starost. Dok se u Zagrebu prosvjeduje za prava umirovljenika, u Rijeci ovakvi činovi pokazuju da nezadovoljstvo prelazi granice pojedinih gradova te odražava širu društvenu napetost.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari