OVE SUBOTE

Predstava „U agoniji“ u subotu gostuje u „Zajcu“: U središtu ljubavnog trokuta, ona čeka ispunjenje svoje iluzije

Hvaljena predstava “U agoniji” Miroslava Krleže u režiji Senke Bulić i produkciji Kazališta Hotel Bulić gostuje u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 5. listopada 2024. s početkom u 19.30 sati.

Vrlo zapažena inscenacija najizvođenijeg i kritički najbolje ocijenjenog Krležinog dramskog teksta “U agoniji” redateljice Senke Bulić fokusira se na lik glavne junakinje, Laure Lenbach, koja je proglašena psihološki najdubljom i najtragičnijom osobom u Krležinoj dramatici.

U Krležinim se ljubavnim trokutima uvijek “propada od iste ‘korupcije’ – beskarakternosti, bešćutnosti, oportunizma, manjkavosti. U središtu ljubavnoga trokuta, Laura čeka ispunjenje svoje iluzije i lakoće života, za koje nema nikakva jamca u realnosti. Nemogućnost da ostvari svoje težnje, želje i projekcije za nju je nepodnošljiva, te na kraju tragično skonča.

Glume Ivana Bolanča, Jure Radnić, Janko Rakoš i Lidija Horvat Dunjko. Dramaturginja predstave je Vesna Đikanović. Scenograf je Tomislav Ćurković, kostimograf Oliver Jularić, a dizajner svjetla Tomislav Maglečić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari