NAGRADNI FOTO NATJEČAJ

Fotografirajte svog kućnog ljubimca i postanite dio kalendara ViK-a Rijeka za 2025.!

Foto: ViK

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja i 140 godina pružanja javne vodoopskrbe na području grada Rijeke i njegove šire okolice koje se obilježava u 2025., KD Vodovod i kanalizacija Rijeka pokrenuo je nagradni foto natječaj pod nazivom “Čiste kapljice, sretne šapice.”

Cilj natječaja je potaknuti građane na očuvanje vodnih resursa i odgovorno ponašanje prema životinjama, kroz kreativne fotografije kućnih ljubimaca u interakciji s vodom, čime se ističe važnost vode kao ključnog resursa za sav život i podiže svijest o održivom korištenju prirodnih resursa i zaštiti okoliša.

S obzirom na to da sljedeće godine KD Vodovod i kanalizacija Rijeka obilježava 140 godina javne vodoopskrbe, najboljih 12 fotografija natječaja bit će izabrano kako bi krasile njihov kalendar za 2025. godinu. Ovaj jedinstveni kalendar neće biti samo podsjetnik na važnost vode i ljubav prema životinjama, već i prava mala umjetnička zbirka trenutaka koji slave život, prirodu i našu zajedničku odgovornost prema okolišu. Neka vaš ljubimac postane zvijezda kalendara i simbol čiste vode i sretnih šapica!

Foto: ViK

Tema foto natječaja “Čiste kapljice, sretne šapice.”: fotografije trebaju prikazivati vašeg kućnog ljubimca (npr. psa, mačku, ribicu, pticu i sl.) u interakciji s vodom. To može biti ljubimac koji se igra u vodi, pije vodu ili izvodi bilo koju drugu radnju povezanu s vodom.

Foto: ViK

PRAVILA FOTO NATJEČAJA „ČISTE KAPLJICE, SRETNE ŠAPICE“

  1. Svaki sudionik može poslati jednu fotografiju u digitalnom obliku.
  2. Foto natječaj traje od 4. listopada 2024. u 12:00 do 20. listopada 2024. do 24:00.
  3. Fotografije se šalju e-poštom na foto@kdvik-rijeka.hr, s naslovom e-maila: ZA FOTONATJEČAJ ČISTE KAPLJICE, SRETNE ŠAPICE. Datoteka fotografije treba biti potpisana imenom i prezimenom autora te imenom kućnog ljubimca.
  4. Fotografije moraju biti u visokoj rezoluciji kako bi zadovoljile tehničke uvjete za tisak kalendara.
  1. Svaki sudionik prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za njihov sadržaj.
  2. Maloljetni sudionici moraju priložiti privolu s potpisom roditelja za objavu podataka u svrhu promocije izložbe.
  3. Slanjem fotografije na natječaj, autor daje suglasnost za besplatno korištenje fotografije u promotivne svrhe natječaja.
  4. Sve fotografije koje ispunjavaju pravila bit će objavljene 21. listopada u zajedničkom albumu na Facebook stranici Vodovoda i kanalizacije Rijeka (https://www.facebook.com/VIK.Rijeka). Za njih će do 28. listopada do 9 sati ujutro glasati publika na Facebooku po principu jedan lajk, jedan glas.     
  5. Prigodnim poklon paketima 29. listopada 2024. bit će nagrađeno 12 najljepših fotografija prema izboru publike.
  6. 12 odabranih fotografija bit će objavljene u kalendaru ViK-a Rijeka za 2025. godinu, koji će biti poklonjen dobitnicima foto natječaja.
Foto: ViK

Iz ViK-a Rijeka pozivaju sve zainteresirane građane da se odazovu nagradnom foto natječaju, pokažu svoju kreativnost i tako doprinesu važnoj misiji očuvanja voda i zaštite životinja. Zapratite njihov Facebook profil za sve dodatne informacije i tijek foto natječaja (https://www.facebook.com/VIK.Rijeka) . Prijavite se i budite dio ove zanimljive inicijative!

Foto: ViK

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari