VOLITE LI VI KESTENE?

Na riječkoj tržnici započela prodaja kestena, cijene znatno veće no prošle godine!

Jesen je stigla u Rijeku, a s njom i prvi jesenski plodovi na našu omiljenu placu. Miris kestena već se širi gradom, dok se na riječkoj tržnici može uočiti bogata ponuda ovih popularnih jesenskih delicija.

Na tržnici u Rijeci pojavili su se talijanski kesteni koji se prodaju po cijeni od 10 eura za kilogram, dok su domaći kesteni iz hrvatskih šuma nešto povoljniji, s cijenom od 6 eura za kilogram.

Cijene kestena u Hrvatskoj ove jeseni drastično su porasle u odnosu na prošlu godinu. Dok su u 2023. godini cijene bile oko 4-5 eura za kilogram, u 2024. godini one se kreću od 6 do 8 eura, što predstavlja povećanje od otprilike 60%​. Na nekim tržnicama cijene su dostigle i do 10 eura za kilogram za kvalitetnije plodove

Kesteni su simbol jeseni, a mnogi ih Riječani vole peći kod kuće, ali i uživati u svježe pečenima s tržnice ili u šetnji gradom. Iako su cijene znatno više nego prijašnjih godina, gužva na riječkoj tržnici dokaz je da se Riječani svoje omiljene jesenske poslastice – ne odriču!

Jesenski šušur na riječkoj tržnici pogledajte u našoj fotogaleriji!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari