VAŽNI PROJEKTI

U Crikvenici potpisan ugovor za izgradnju i opremanje sortirnice. Potpisana i sanacija i zatvaranje odlagališta otpada u M. Lošinju

U Gradskoj vijećnici u Crikvenici od strane Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije uručeni su ugovori o sufinanciranju sanacije i zatvaranja odlagališta otpada “Kalvarija” u Malom Lošinju i izgradnju i opremanje sortirnice za odvojeno prikupljene sastavnice prikupljenog komunalnog otpada na području grada Crikvenice. Više u video prilogu!

Za izgradnju i opremanje sortirnice, koja će se graditi u Crikvenici, Gradu Crikvenici odobrena su bespovratna financijska sredstva u iznosu od 1.770.510,11 EUR, što čini 69,99% ukupne vrijednosti projekta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.634.921,00 EUR.

Ova sredstva omogućit će Gradu da unaprijedi svoj sustav gospodarenja otpadom, čime će se povećati učinkovitost i održivost u zbrinjavanju otpada što je ključni element za očuvanje okoliša i održivi razvoj.

„Čast mi je prisustvovati današnjem potpisivanju ugovora za naša dva grada, Crikvenicu i Mali Lošinj, koja su perjanice turizma. Ovi projekti uvelike će doprinijeti boljitku i razvoju tih gradova. Naime, svaki projekt koji donosi boljitak, kojim se poboljšava kvaliteta života stanovništva, svako ulaganje u potencijal tog područja iznimno je važno, tim više što se ovi projekti odnose na zaštitu okoliša. Čestitam gradonačelnicama kao i ministrici Vučković i njenom timu te vjerujem u uspješnu realizaciju ovih projekata.“ – istaknuo je ministar Oleg Butković.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

„Projekt predstavlja značajan korak naprijed u naporima Grada Crikvenice da poboljša ekološku održivost i učinkovitost u upravljanju otpadom. Želja nam je da izgradimo i kompostanu i svakako ćemo ići u tom smjeru.Sortirnica će omogućiti bolje razdvajanje i recikliranje različitih vrsta otpada, njegovu bolju iskoristivost što će doprinijeti smanjenju količine otpada koji završava na odlagalištima te povećanju stope recikliranja. Zahvaljujem Ministarstvu Zaštite okoliša i zelene tranzicije kao nadležnom tijelu, na prepoznavanju važnosti ovog projekta i pružanju financijske podrške. Nadamo se da će ovaj projekt poslužiti kao primjer drugim gradovima i općinama u Hrvatskoj, potičući ih na ulaganje u slične projekte koji doprinose očuvanju okoliša i održivom razvoju.” – istaknula je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Početak radova planiran je nakon provedbe postupka javne nabave.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari