SJAJNA VIJEST

NAPOKON! Benzinska postaja u centru Opatije postaje prošlost, kreće uređenje Trga Slatina

Izmještanje benzinske postaje na Slatini bilo je ključna prepreka u realizaciji projekta uređenja Trga Slatina. Benzinska postaja je smještena na atraktivnoj lokaciji još od 1960. godine, a već više od desetljeća pokušavalo se naći način njenog preseljenja kako bi se cijela zona mogla adekvatno urediti. Trud aktualne vlasti urodio je plodom, čime su stvoreni preduvjeti za nastavak pripreme dokumentacije prema nagrađenom projektu uređenja Trga Vladimira Gortana.

Radi se o jednom od ključnih strateških projekata Grada Opatije. Podsjetimo, arhitektonski natječaj za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rješenja uređenja Trga Vladimira Gortana s područjem kupališta Slatine i Pančere proveden je prošle godine, a rezultati su objavljeni u listopadu 2023. godine.

Potpisanim sporazumom Grad Opatija se obvezao da će, u slučaju da INA d.d. pronađe zemljište odgovarajuće za izgradnju zamjenske benzinske postaje na području Opatije, razmotriti prijedlog te podržati inicijativu INE, ukoliko će ta lokacija biti prihvatljiva za Grad.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari