ČAK 32 NESREĆE U TRI DANA

Vozač (42) na Gornjoj Vežici autom udario pješaka i pobjegao

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Tijekom vikenda dogodile su se 32 prometne nesreće, u kojima je pet osoba teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Bakra, Rijeke (Gornja Vežica i Zvonimirova) te na području Opatije i Jadranova

Iz PU primorsko-goranske izdvojili su prometnu nesreću koja se dogodila 12. listopada oko 14.45 sati na području Gornje Vežice u Rijeci u kojoj je teško ozlijeđen 57-godišnji pješak.

Nesreća na Vežici

“Ozlijeđenog pješaka, koji se kretao kolnikom uz parkirana vozila oborilo je osobno vozilo riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji vozač. Nakon što je oborio pješaka, bez zaustavljanja i pružanja pomoći ozlijeđenom je napustio mjesto prometne nesreće, a o prometnoj nesreći nije niti obavijestio niti sačekao policiju.”, izvijestili su iz policije.

Unatoč tome policija ga je pronašla istog dana, nakon sat vremena te je uhićen i zadržan u službenim prostorijama. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 1,93 g/kg.

Po završetku kriminalističkog istraživanja policija je protiv 42-godišnjeg vozača podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoć.
Predan je pritvorskom nadzorniku, a odlukom nadležnog državnog odvjetništva izdana mu mjera opreza oduzimanja vozačke dozvole do donošenja presude.

Stradao i Talijan na četverociklu

Dan prije ove nesreće, 11. listopada dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen 66-godišnji državljanin Italije.

“Spomenuti je upravljao četverociklom talijanskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom iz smjera Oštrovice prema Meji. Uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika mokrog od kiše, prilikom skretanja je izgubio nadzor nad vozilom te se prevrnuo nakon čega se ponovo vratio na kotače.”, izvijestili su iz policije.

Protiv navedenih te drugih počinitelja kažnjivih radnji u prometu policija podnosi odgovarajuće prijave te i nadalje poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari