NGRADA ZA 'BOMBONIERA VARIETE'

Gradsko kazalište lutaka Rijeka osvojilo nagradu za predstavu Bomboniera Variete

Gradsko kazalište lutaka Rijeka osvojilo je nagradu za kolektivnu igru na 27. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSISTEJ koji se održavao od 06.-11. listopada 2024 u Čakovcu.

Žiri u sastavu: Ivana Vukićević, Ivana Vuković i Drago Utješanović dodijelio je ansamblu predstave “Bomboniera Variete!” nagradu za kolektivnu igru uz obrazloženje: “Iako se radi o pojedinačnim i intimnim pričama, ansambl u niti jednom trenutku ne gubi zajedništvo, od animacije lutaka do davanja glasova pa do pjevanja potrebno je stalno prisustvo, otvorenost i uzajamna podrška da cabares ide dalje

Predstava “Bomboniera Variete”, redatelja, autora i skladatelja Matije Solcea, predstavlja jedinstven lutkarski varijete koji kroz maštovite i duhovite scene vodi gledatelje na putovanje kroz povijest i sjećanja grada Rijeke. Inspirirana riječkim lutkarstvom i njegovom industrijskom baštinom, predstava spaja prošlost i sadašnjost kroz ulomke priča o znamenitim proizvodima i ljudima iz Rijeke. U središtu ove cabaret predstave nalaze se dječje impresije, uz upotrebu različitih lutkarskih tehnika i glazbe uživo. Kreator lutaka i scenografije je Tomaš Žižka, a izvođači su Petra Šarac, Andrea Špindel, Tilen Kožamelj, Damir Orlić i David Petrović.

Predstava „Bomboniera Variete!“ namjenjena je za gotovo sve uzraste gledatelja no prije svega za školarce od 8 godina naviše a možete ju pogledati u GKL Rijeka, u četvrtak, 31.10.2024 u 18h.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari