EVO KOJE CIKLUSE MOŽETE UPISATI

Otvoreni su upisi za program Sveučilišta za 3. dob

Osim kratkih besplatnih predavanja srijedom, program Sveučilišta za 3. dob koji je dio Sveučilišta u Rijeci, započinje s ciklusima predavanja koji se naplaćuju, a namijenjeni su osobama treće životne dobi iznad 55 godina sa završenom srednjom školom ili fakultetom.

Cikluse vode profesori i nastavnici Sveučilišta u Rijeci, a održavaju se u popodnevnim terminima na Filozofskom fakultetu u Rijeci.

Ciklusi koje možete upisati:

  • Konverzacijski susreti na engleskom jeziku(17. 10. 2024. – 30. 1. 2025.)
  • Prehrambena pismenost – znanjem o hrani do dobrog zdravlja(24. 10. – 12. 11. 2024.)
  • Samopoštovanje i zdravlje (14. 11. – 28. 11. 2024.)

Prijave su obavezne na email adresu 3dob@uniri.hr s podacima IME I PREZIME, STRUČNA SPREMA, GODINA ROĐENJA, ADRESA, EMAIL i TELEFON radi ograničenog broja mjesta. Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

Za sva pitanja možete se javiti na adresu 3dob@uniri.hr ili zvati na telefon 051 584 862.

Na linku se nalaze detaljne informacije o svakom ciklusu.

Konverzacijski susreti na engleskom jeziku organiziraju se u suradnji s Bilingualism Matters@Rijeka, ogrankom međunarodne neprofitne organizacije Bilingualism Matters iz Edinburgha koji djeluje pri Filozofskom fakultetu u Rijeci. Susrete će voditi studenti anglistike pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Tihane Kraš. Konverzacijski susreti na engleskom jeziku namijenjeni su svima koji govore engleski, a žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine u tom jeziku. Teme susreta bit će usklađene s interesima polaznika.

Ciklus Prehrambena pismenost  dr. sc. Gordane Kenđel Jovanović bavi se razumijevanjem prehrambenih smjernica pravilne prehrane i sastava hrane te utjecajem hrane na zdravlje, složenostima prehrambenog sustava i prerade hrane te spoznajama o sigurnosti i održivosti hrane. Prehrambena pismenost je sposobnost korištenja znanja i razumijevanja informacija o hrani unutar složenog prehrambenog sustava te stavova i vještina vezanih uz hranu što utječe na izbor hrane, a potom i na zdravlje.

Dr. sc. Jasna Hudek-Knežević, umirovljena je redovita profesorica u trajnom zvanju kroz ciklus Samopoštovanje i zdravlje ponudit će odgovore na pitanja to je samopoštovanje, kako se razvija, mijenja li se tijekom života jer li visoko samopoštovanje uvijek poželjno, a nisko nepoželjno te koji su mehanizmi djelovanja samopoštovanja na zdravlje.

Sveučilište za 3. dob projekt je Sveučilišta u Rijeci koji se provodi uz financijsku potporu Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari