ODBAČENA PRIJAVA

AFERA NAKAZE Policija je odgovarala policajku da ne prijavljuje Annu Dujić: ‘Kad ste dijete pravih roditelja…’

Foto: RTL Screenshot

Mostovci tvde da imaju dokaze koji pokazuju a je policija obeshrabrivala policajku da prijavi Annu Dujić

Mostovi zastupnici sazvali su konferenciju za medije na kojoj će iznose nove detalje oko “afere nakaze” i kćeri HDZ-ova šefa Hrvatskih šuma Nediljka Dujića protiv koje je odbačena kaznena prijava zbog vrijeđanja policajke. Mostovci tvde da imaju dokaze koji pokazuju a je policija obeshrabrivala policajku da prijavi Annu Dujić.

“Kad ste dijete pravih roditelja, zakon je očito samo jedan oblik smiješne prepreke. Ovaj slučaj pokazuje dvije Hrvatske. Jedna je Hrvatska privilegiranih rođenjem bez zasluge, a druga je Hrvatska koju predstavlja ova hrabra policajka jer nije pristala na bilo kakav oblik zastrašivanja. Ona se bori za pravdu u ovoj državi. Ova prva Hrvatske je sve ono protiv čega se mi borimo. Tragično u cijeloj priči je da sustav ne štiti nju, nego one poput Anne – privilegirane ne po svojim zaslugama, nego po svom rođenju. Imamo izvješće na odluku općinskog DORH-a, imamo nekoliko stvari koje jesu simptomatične, no prije svega ne znam je li vladajuća većina dužnik Dujiću”, kazao je Ante Kujundžić, podsjećajući na aferu s glasnogovornikom Vlade Markom Milićem i zapošljavanjem u Hrvatskim šumama.

“Neuobičajeno je da su šefovi odgovarali policajku da sve ne prijavljuje, a kad se odlučila da to ipak učini, umjesto da postupaju po njezinom izvješću što je standardna procedura, onda su tražili od nje da podnese kaznenu prijavu na zapisnik što nije normalno ni uobičajeno kad se radi o službenoj osobi”, navodi Kujundžić.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo u Šibeniku odbacilo je kaznenu prijavu za prisilu prema službenoj osobi koju je policajka ljetos podnijela protiv Anne Dujić, navodeći da ju je Dujić vrijeđala psovkama, pokazala joj srednji prst i gotovo ju pregazila kako bi prošla kroz policijske barikade postavljene zbog požara. Policajka u prijavi tvrdi kako bi joj Dujićka, da se nije izmakla, kotačem prešla preko noge.

Šibensko tužiteljstvo policajki očito nije vjerovalo, navodno zašto što je putem mijenjala iskaz. Nakon odbacivanja prijave, u zakonitost odluke posumnjao je DORH koji je najavio istragu cijelog slučaja kako bi ispitali je li bilo osnova da se taj slučaj preda na odlučivanje drugom državnom odvjetništvu, odnosno je li bilo povrede institucionalne neovisnosti jer je kriminalističko istraživanje provodila ista policija u kojoj radi oštećena policajka.

Apsurdno je, dodaje Mostov zastupnik, da krim policija umjesto da podnese kaznenu prijavu protiv Dujićke, podnosi općeposebno izvješće na odluku Općinskog državnog odvjetništva. “Nije ni čudo da je Općinsko državno odvjetništvo tako odlučilo jer očito ne žele biti oni koji će rješavati prljavi politički veš koji se svima nama čini da postoji”, kaže.

Ustvrdio je da kolege očito nisu vjerovali policajki kad su je poticali na podizanje kaznene prijave. Mostovci tvrde da su u posjedu konkretnog izvješća i da je evidentno da se u cijeloj priči “određene stvari prikrivaju”.

Građani za najbanalnije stvari plaćaju kazne i odgovaraju, a ovdje imamo dokumentirano psovanje i pokušaj gaženja policijskog službenika. I na koncu činjenicu da se stvorio dojam da se policajki ne vjeruje, nego nekom tamo tko se ispričao. Isprika je valjda važnija i vrjednija od slova zakona i službene osobe koja je dužna provoditi taj zakon. U posjedu smo konkretnog izvješća i znamo o čemu se u cijeloj priči radi”, dodaje Kujundžić.

“Iz njega jasno izlazi na vidjelo da je ovdje netko nešto išao prikriti jer se odstupilo od standardne procedure koja se inače provodi. Unutar cijele te priče stoji i ono što je u medijima pisalo, da je policajka odlučila podnijeti kaznenu prijavu jer su Dujići netko tko je broj jedan u svemu i da može ona samo imati problema zbog toga, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari