U ČAKOVCU

Žena u smeću našla nedostavljena pisma i račune. Hrvatska pošta potvrdila: “Bacio ih je poštar…”

Ilustracija. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poštar u Čakovcu nedostavljene je pošiljke, umjesto da ih uruči primateljima, bacio u smeće. Hrpu zatvorenih kuverti jučer je ispred dućana našla jedna prodavačica koja radi u tom dućanu.

“Išla sam pred kraj smjene isprazniti koševe ispred trgovine i u jednom sam našla bačenu poštu. Nisam vidjela tko ju je bacio. Uglavnom odlučila sam je izvaditi jer su između ostale pošte bili i računi od HT-a i HEP-a. Po poštu je čim se trgovina otvorila došao djelatnik pošte”, rekla nam je prodavačica koja je našla poštu.

Da se zaista radi o pošiljkama koje su trebale biti dostavljene, potvrdili su nam i iz Hrvatske pošte.

Pošta: Poštar će dobiti otkaz

“Poštar koji je bio zadužen za dostavu nažalost svoj posao nije obavljao profesionalno te je pošiljke bacio. Poštar je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak izvanrednog otkaza ugovora o radu. Pošiljke je u međuvremenu preuzeo kontrolor te će biti dostavljene primateljima u propisanom roku. Drugim riječima, u ovom slučaju nije bilo štete nauštrb korisnika s obzirom na to da su u pitanju pošiljke koje su odmah pronađene i koje će biti pravovremeno uručene.

Neprimjereno ponašanje i rad van propisanog standarda ne toleriraju se na radnom mjestu. Na terenu svakog dana pošiljke dostavlja oko 2.000 poštara i velika većina naših kolega posao obavlja savjesno i profesionalno te su ovakvi događaji rijetkost. Ispričavamo se korisnicima zbog neugodnosti”, poručuju iz Hrvatske pošte, piše Index.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari