ZA DALJNJI RAST I RAZVOJ

KASTAV Održana je osnivačka Skupština Turističke zajednice područja Grada Kastva i Općine Klana

U Kastvu je održana osnivačka Skupština Turističke zajednice područja Grada Kastva i Općine Klana na čelu koje je, kao predsjednik, Matej Mostarac, gradonačelnik Kastva. Sporazum koji je prethodio osnivanju prihvatila su Vijeća Kastva i Klane s ciljem udruživanja financijskih sredstava i ostvarivanja zajedničkog nastupa na tržištu u svrhu razvoja cjelovite turističke ponude iskorištavanjem postojećih potencijala i ljudskih resursa kroz koordiniranje ključnih aktivnosti turističkog razvoja.

  • Turističko udruživanje Kastva i Klane otvara nam brojne mogućnosti da poboljšamo manifestacije koje imamo ali i da osmislimo nove turističke sadržaje koje će privući nove turiste i rekreativce, istaknuo je gradonačelnika Kastva, Matej Mostarac, a načelnica Klane, Željka Šarčević Grgić, naglasila je kako je riječ o povijesnom trenutku jer Klana nikad do sada nije imala turističku zajednicu.

Turističko udruživanje Kastva i Klane otvara brojne mogućnosti daljnjeg rasta i razvoja novih proizvoda. Osnovni motiv svakako su veliki potencijali zajedničkog područja šuma Loza i Lužina koje Kastav već niz godina uređuje i promovira, a koji se većim dijelom nalaze na teritoriju općine Klana. Šuma je kastavski brand i omiljeno izletište velikog broja posjetitelja, šetača i rekreativaca, naročito biciklista. Logički nastavak projekta bit će uređenje Šparožne jame, speleološkog objekta koji nije otvoren za javnost, a nalazi se također na području općine Klana.

Sinergija olakšava pristup fondovima namijenjenim udruženim turističkim zajednicama što također otvara vrata novim projektima.

Za članove Skupštine TZP Grada Kastva i Općine Klana izabrani su: Sanja Jožef, Ivica Galić, Nikola Osojnak, Mirica Belošević, Nenad Kukurin, Željko Markus, Damir Hört, Aleš Gokob, Ivica Drašković i Marina Simčić. 

Za članove Turističkog vijeća izabrani su: Mauro Beni, Ivan Galić, Sanja Jožef, Željko Markus, Oleg Medica, Željko Rolih, Oliver Stojanovski i Andriana Zlosel. 

Predstavnik TZP Grada Kastva i Općine Klana u Skupštini Turističke zajednice Primorsko-goranske županije bit će Željko Rolih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari