'PAO' JOŠ JEDAN DILER

ČAVLE Policija na cesti, kokain u travu! Komična reakcija drogiranog tipa (45) bez osobne i vozačke

Ilustracija. Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Zastavljen je u prometu pa odbacio vrećicu s kokainom

Hrvatskog državljanina, starosti 45 godina policija je prijavila nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Riječ je o osumnjičeniku kojeg su u večernjim satima 17. listopada na području Čavli zaustavili policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka prilikom kontrole prometa na cestama, dok je upravljao osobnim vozilom slovenskih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru Rijeke.

Sa sobom nije imao niti vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu, a daljnjim provjerama je utvrđeno da upravlja vozilom iako mu je vozačka dozvola poništena u prosincu prošle godine. Osim toga preliminarnim testiranjem je utvrđena prisutnost droga, ali je odbio daljnje provjere u zdravstvenoj ustanovi.

Uz to, uočeno je da je prilikom zaustavljanja iz vozila bacio plastičnu vrećicu te je zbog sumnje na zlouporabu droga priveden na kriminalističko istraživanje.

U nastavku kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je da je u odbačenoj vrećici droga kokain u količini od 19 grama, a pretragom vozila pronađena je digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga.

Zbog sumnje da je drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje 45-godišnjak je kazneno prijavljen, dok je prekršajno prijavljen zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

U vozilu sa osumnjičenim zatečen je i 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine za kojeg je utvrđeno da nezakonito boravi na području RH radi čega je procesuiran temeljem odredbi Zakona o strancima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari