VLASNIK TVRTKE 'PARVE'

Matija Blažević o ambicioznim planovima prvog paviljona: ‘Riječka tržnica će postati žila kucavica grada’

Matija Blažević, jedan od osnivača i direktora tvrtke Parve d.o.o., gostovao je danas na Radio Rijeci, gdje je otkrio uzbudljive planove za prvi paviljon riječke tržnice. Njegova tvrtka osvojila je licitaciju za upravljanje prostorom od 943 kvadratna metra, nudeći 16,20 eura po kvadratnom metru, što iznosi 15.276,60 eura mjesečno bez PDV-a.

Uskoro će biti potpisan službeni ugovor o najmu, a nakon toga slijedi detaljan tehnički pregled paviljona. Blažević je naglasio da će rezultati pregleda pomoći u određivanju potrebnih ulaganja i vremenskog okvira za početak rada.

Paviljon će se pretvoriti u pravu gastro oazu i žilu kucavicu grada, s raznovrsnim sadržajem. Planirano je da prostor obuhvati trgovine, dio namijenjen hrani, kao i prostor za manifestacije i radionice koje će obuhvatiti gastronomske, kulturne i zabavne aktivnosti. Jedna od zanimljivih ideja je i Pop up kutak, gdje će se gostovati domaći i strani chefovi, ali i svi oni koji žele iskušati svoje kulinarske vještine.

Trenutno je na redu faza planiranja i suradnje s arhitektima i stručnjacima kako bi se prostor što prije uredio. Blažević je istaknuo da, iako žele otvoriti paviljon što prije, trebaju biti realni i svjesni da bi dozvole i građevinski radovi mogli odgoditi početak rada.

Osim modernih sadržaja, jedna od ključnih ideja je očuvanje autohtonih elemenata paviljona i povijesti prostora.

Na pitanje o trsatskoj gradini, Blažević nije želio odgovoriti, iako se, otkako je tvrtka Parve zakupila prvi paviljon, u javnosti ne prestaje pričati o ‘nesretnoj sudbini’ tog projekta. “Kada se to odvijalo nitko me nije tražio izjavu niti me itko išta pitao, a sada mislim da se nema smisla vraćati unatrag”, zaključio je Blažević.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja