POHVALNO

Kozala dobila novi, šumski prostor za vježbanje: Projekt „FITKOzala“ oživio školsko dvorište!

U prostoru šumskog djela dvorišta OŠ Kozala održan je prigodan program kojim je predstavljen projekt „FITKOzala“ realiziran u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva.

U sklopu projekta „FITKOzala“ Grupe građana Kozala nabavljene su tri sprave za vježbanje s gumenom podlogom. Sprave su postavljene s ciljem obogaćivanja šumskog prostora u okolišu OŠ Kozala dodatnim sportskim sadržajem, a namjera je potaknuti građane i učenike škole na aktivan i zdrav život te, u suradnji s Mjesnim odborom Kozala, unaprijediti povezanost lokalne zajednice kroz organizaciju sportskih aktivnosti.

Ovaj projekt nastavak je uređenja šumskog prostora oko OŠ Kozala. Naime, uključivanjem u projekt Riječkog programa lokalnog partnerstva 2021. godine, u šumskom okruženju škole napravljena je Učionica u prirodi, u sklopu koje su postavljene klupe, stolovi i šahovska garnitura čime je škola dobila učionicu u prirodnom okruženju za razne oblike nastave. Uređeno okruženje škole osim učenika i učitelja, za odmor, šetnju i druženje koriste i ostali stanovnici Kozale.

U sklopu predstavljanja „FITKOzale“ održano je predstavljanje sportskih klubova s područja Kozale, predstavljanje košarkašica Mie i Petre Glomazić, bivših učenica OŠ Kozala te prezentacija vježbi na sportskim spravama u izvedbi učenika škole. Također, održana je modna revija u izvedbi učenika 3.a razreda dok su učenici 5.b razreda izveli glazbenu točku Rim tim tagi dim. Atmosferu je uljepšao i glazbeni gost Damir Kedžo.

Predstavljanju programa uz učenike i djelatnike škole prisustvovali su i riječki gradonačelnik Marko Filipović, voditeljica projekta Renata Dubravac Okretič, ravnatelj OŠ Kozala Mladen Župan i voditeljica Odsjeka za mjesnu samoupravu Grada Rijeke Dragica Fadljević.

Kako je istaknuo ravnatelj škole, ovo je treća godina da škola sa svojim idejama sudjeluje u Riječkom programu lokalnog partnerstva. „Ovaj vanjski prostor škole nam omogućuje da ga i dalje razvijamo i oplemenjujemo na način da bude koristan našim učenicima, ali i atraktivan prostor za građane Kozale, naše susjede“, rekao je Župan.Gradonačelnik Marko Filipović i voditeljica projekta Renata Dubravac OkretičRavnatelj škole Mladen Župan i voditeljica projekta Renata Dubravac Okretič

Gradonačelnik Filipović čestitao je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog programa, volonterima, djeci, djelatnicima škole, sponzorima i građanima koji su se uključili. „Riječki program lokalnog partnerstva s godinama se pokazao kao dobra riječka priča jer ideje dolaze upravo od građana koji onda projekte, uz našu pomoć i realiziraju. Glavni cilj svih projekata koji se provode kroz ovaj program je učiniti naš grad još boljim i kvalitetnijim mjestom za život. Drago mi je da smo danas ovdje, da možemo vidjeti treći u nizu projekata OŠ Kozala koja je jedan od najaktivnijih sudionika ovog projekta. Ideja im ne manjka, siguran sam da već razmišljaju o sljedećem projektu. Mišljenja sam da je Riječki program lokalnog partnerstva jedan od najboljih načina participacije građana i u te projekte je uvijek uloženo puno truda i entuzijazma stoga me uvijek raduje kada se projekti završe i kada možemo vidjeti rezultate“, rekao je Filipović.

Voditeljica projekta Renata Dubravac Okretič objasnila je kako ih je sami prostor inspirirao za sva tri projekta koja su realizirana kroz RPLP, a kako ih je vodila i želja da prostor ne koriste samo učenici već i susjedi. „Do sada smo u ovom prostoru u suradnji s Mjesnim odborom Kozala i Udrugom Smart Kvart, ali i našim susjednim dječjim vrtićima realizirali već nekoliko programa, pa smo tako imali kino projekcije na otvorenom i šahovski turnir, a već smišljamo i buduće aktivnosti. Važan dio realizacije ovog projekta koji treba naglasiti je volonterski doprinos zajednice što smatram da je dobra poruka koju šaljemo. Udružena i složna zajednica može puno toga napraviti“, rekla je Dubravac Okretič.

Vrijednost projekta FITKOzala je 3.197,56 eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari