'STIPINA PIZZA'

Hrvat u Njemačkoj otvorio pizzeriju, pa usput prodavao i kokain: “Pizza br. 40 bila je najpopularnija….”

Foto: Ilustracija

U Njemačkoj je nedavno uhićen ugostitelj hrvatskog porijekla, 36-godišnji Stipe R., zbog neobične poslovne prakse – uz pizze koje je dostavljao, tajno je prodavao i drogu. Policija u Düsseldorfu otkrila je njegovu ilegalnu djelatnost nakon što su primijetili da se u njegovoj pizzeriji, pod nazivom “Stipina pizza iz friteze”, nudila posebna pizza označena kao “broj 40” koja je uz standardne sastojke sadržavala i kokain.

Prema izvještaju policije, ta je pizza bila izuzetno popularna među mušterijama upućenima u dodatnu ponudu. Nakon što su pratili aktivnosti u restoranu, vlasti su razotkrile čitav lanac krijumčarenja droge koji je uključivao ne samo kokain, nego i kanabis.

Stipe je uhićen prilikom pokušaja bijega iz Njemačke u Hrvatsku. Tijekom njegovog uhićenja, u pokušaju da prikrije dokaze, bacio je kroz prozor torbu u kojoj se nalazilo 1,6 kilograma kokaina, 400 grama kanabisa i 268.000 eura u gotovini. U velikoj policijskoj akciji, koja se odvijala diljem savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija, sudjelovalo je preko 150 policajaca, a pritom je privedeno ukupno 15 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u ovom lancu dilanja droge.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pozornost njemačkih medija zbog bizarnog načina distribucije narkotika te opsežne policijske akcije koja je uslijedila.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja