JAVITE SE!

GORSKI KOTAR U skloništu ‘Lič’ više od 100 pasa čeka svoj zauvijek dom, evo kako i vi možete pomoći!

Jedna od važnijih djelatnosti Veterinarske stanice Rijeka je skrb za životinje u obliku rada Skloništa za nezbrinute životinje Lič (https://www.facebook.com/sklonistelic ).

Mjesto je to koje pruža skrb gotovo 100 pasa često ostavljenih bez pažnje i vlasnika, ne uvijek sretnog, života pa je njihovo udomljavanje najljepši način za kvalitetan nastavak življenja jer i oni prije svega trebaju adekvatnu skrb, šetnju, redovnu hranu, igru… I uvijek to vraćaju na jednak način svojim zadovoljstvom.

Pri tome je važno znati da: svi psi za udomljavanje iz Skloništa su mikročipirani i cijepljeni te su u njemu i završili zato jer su profesionalnim i zakonskim putem uz suradnju komunalnog redarstva i jedinica lokalne samouprave usmjereni prema takvom smještaju.

Svi odrasli psi udomljeni iz skloništa su sterilizirani ili kastrirani te bez toga ni ne mogu biti udomljeni. Štenci se udomljavaju čim imaju udomitelja s obvezom dolaska na sterilizaciju ili kastraciju.

Prilikom udomljavanja životinja iz Skloništa Lič pas se ne plaća, oni se ne prodaju, najveća “nagrada i donacija” za sve je da se sretno udomi. Iskustva s udomljavanjem su mahom pozitivna, a psi o kojima se vodi adekvatna skrb pokazuju kvalitetnu socijalizaciju i dobar su prijatelj. Psi u Skloništu Lič su socijalizirani, znaju na povodnik, vole se igrati i šetati. Kada god imate slobodnog vremena, dođite do skloništa i prošetajte koju njušku.

I vama i njima će biti super.Iz takvih šetnji se rodi ljubav i dom.Posebno skrećemo pažnju na starije pse uz koje vlada mišljenje kako se teško prilagode, nije moguće raditi sa njima i naučiti ih kako se trebaju ponašati, što je daleko od istine… 😊 Baš ti stariji psi kao i ljudi imaju već proživljena iskustva, znaju gdje su bili i biti će vam zahvalni kao nitko nikada! Starije pse od srca preporučujemo svima, a posebno onima starije životne dobi i onima koji bi voljeli pružiti nekome dom ali jednostavno nemaju vremena pola dana posvetiti psu, njegovom treningu i individualnim potrebama.

Također za vrtiće i škole u Skloništu se organiziraju edukacije i posjete uz prethodni dogovor.Naravno, sve informacije je najbolje saznati iz prve ruke pa se možete javiti na kontakte: 091 214 8877ili mailsklonistelic@veterinarska.hr

Svi zainteresirani za udomljavanje naravno mogu po dogovoru ranije doći i do Skloništa, vidjeti smještenu ekipu i saznati o svakom pojedinom psu sve ključne informacije, a redovno o njima se piše i kroz Facebook stranicu Skloništa. Ponekad se nakon jedne fotografije i šetnje stvori čarolija. 🙂

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari