DO 5. 11. JE OTVORENA

Galerija | Izložba na Korzu vratila Rijeci titulu ‘grada rocka’: Udruga riječkih rokera LP Rock slavi 10. rođendan!

Udruga LP Rock postavila je na postamentima Grada Rijeke na Korzu izložbu povodom 10 godišnjice djelovanja. Izložba će se moći pogledati do 5. studenog 2024.

U ime udruge okupljene je pozdravio njen predsjednik Darko Tolj zahvalivši Gradu Rijeci na redovitom i kvalitetnom praćenju svih aktivnosti udruge LP Rock u dosadašnjih 10 godina postojanja, kako financijski, tako i omogućavanjem postavljanja ove izložbe na postamentima Grada.

Udruga LP ROCK, udruga riječkih rokera šezdesetih je osnovana 13. veljače 2014.g. na inicijativu brojnih riječkih glazbenika koji su u šezdesetim godinama prošlog stoljeća izvodili rock and roll glazbu ali i poticajem ljubitelja rock and roll glazbe, koji nisu bili glazbenici, ili nisu nastupali kao glazbenici, ali su osobnim utjecajem i djelom u to doba bitno doprinijeli promociji rock and roll glazbe i širenju glazbene kulture.

Cilj Udruge je promicanje rock and roll glazbe i popularne glazbe općenito, širenje glazbene kulture, poticanje mladih na izvođenje rock and roll glazbe i popularne glazbe općenito. Djelovanje Udruge se temelji na željama i dobroj volji članstva da slobodno i dobrovoljno sudjeluju u radu Udruge samo radi svojeg osobnog zadovoljstva. Udruga njeguje rock and roll glazbu koja je nastala i izvodila se u periodu od sredine pedesetih do sredine sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ili glazbu koja je u takvom duhu.

O deset godina rada udruge govorio je Velid Đekić naglasivši kako je sve je počelo u prosincu 2013. godine u Husaru, na promociji njegove knjige „Red! River! Rock!“. Većina tada nazočnih ljubitelja rock’n roll-a, među kojima je najviše bilo glazbenika koji su šezdesetih godina prošlog stoljeća svirali u prvim riječkim rock’n roll bendovima je izrazila želju da se slična druženja organiziraju i u buduće. HUSAR je prostor u kom je otvoren prvi disco klub tadašnje države Jugoslavije, davne 1957.g. Promovirana knjiga je svojevrstan spomenik i Husaru i okupljenim glazbenicima koji su tih davnih godina svirali rock glazbu u našoj regiji. Nakon nastupa jednog od bendova koji je okupljen za tu prigodu, mnogi su glazbenici poželjeli da nakon tri-četiri desetljeća pauze skinu prašinu sa svojih instrumenata i zasviraju za svoj gušt. Sada imamo dvije generacije glazbenika, one iz šezdesetih i preko 40 mladih bendova, što je za povijest rock glazbe u Rijeci velika stvar kazao je Đekić. Članovi udruge se redovno druže četvrtkom na Botelu Marina.

U ime Grada Rijeke, izložbu je otvorila Helena Semion Tatić naglasivši kako se dobrobit rada udruge LP Rock očituje na više razina, od druženja, istraživanja povijesti rock glazbe u Rijeci, do druženja i zajedničkih akcija. Grad Rijeka stoga rad udruge podržava od njena osnutka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari