TIJEK RADOVA

Zvonimirova ulica: Dovršeni radovi u zoni ZTC-a, dionica puštena u promet!

U Zvonimirovoj ulici, u zoni ZTC-a završeni radovi na postavljanu vodno-komunalne infrastrukture na dionici 2a faze, koja je obuhvaćala raskrižje Zvonimirove ulice, ulice Ivana Matetića Ronjgova i ulice Mirka Čurbega te izlaz iz ZTC-a prema centru grada. Dionica je puštena u promet, a semafori su vraćeni u normalan režim rada, čime se olakšalo prometovanje ovim područjem.

U nastavku radova, čim se ostvare povoljni vremenski uvjeti, bit će postavljena privremena prometna signalizacija 2b faze. Ova faza uključivat će izvođenje radova na dvije unutarnje prometne trake na križanju Zvonimirove ulice, ulice Vinka Benca te glavnog ulaza u ZTC, dok će se vanjske trake koristiti za odvijanje prometa. Promet će se odvijati uz posebnu regulaciju kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika.

Najavljeni radovi predstavljaju nastavak radova na transportnim kolektorima započetih u Liburnijskoj ulici, a izvode se u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, grupe radova A, podsustava A2. Novopostavljeni transportni kolektori, uključujući crpne stanice “CS Dražička” i “CS Kantrida”, odvodit će sanitarnu otpadnu vodu iz već izgrađenih sanitarnih kolektora na predmetnom području, a koji su trenutno spojeni na mješoviti sustav odvodnje, do lokacije novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) na Delti.

Molimo građane za razumijevanje i pozivamo ih na poštivanje postavljene prometne signalizacije kako bi se promet odvijao sigurno i bez zastoja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari