UPOZORENI STE

Policija će ovog vikenda pojačano nadzirati vozače! Testirat će vas na prisutnost alkohola i droge u organizmu

Foto: Riportal

Provođenjem pojačanog nadzora potičemo vozače na odustajanje od upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga, izvijestila je policija.

Tijekom predstojećeg vikenda u subotu na nedjelju, 26./27. listopada 2024., na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provest će se preventivno-represivna prometna akcija ”Nadzor alkoholiziranosti vozača i upravljanja vozilom pod utjecajem droga”.

Provođenjem pojačanog nadzora potičemo vozače na odustajanje od upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga. Podsjećamo ujedno kako je za vožnju s prisustvom alkohola u organizmu propisana novčana kazna u iznosu do 2650 eura, dok je za vožnju pod utjecajem droga ili odbijanja testa na droge propisana novčana kazna u iznosu od 1320 do 2650 eura.

Nadalje, ako osobite okolnosti upućuju na to da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja može ga se uhititi i odrediti mu se smještaj u posebnim prostorijama do 12 sati, kao i privesti na nadležni sud. Uz navedeno, postoji zakonska mogućnost i oduzimanja vozila, ako činjenice upućuju da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja.

Ponašanje sudionika ključna je sastavnica sigurnosti cestovnog prometa stoga pozivamo vozače da se zbog osobne i sigurnosti ostalih sudionika u prometu, pridržavaju svih prometnih propisa i ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol ili droge.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari