SJAJNA VIJEST

U prizemlju studentskog paviljona riječkog kampusa uređuje se dječji vrtić – Kapljica

Foto: Riportal

U prizemlju studentskog paviljona na riječkom Sveučilištu u kampusu na Trsatu uređuje se novi dječji vrtić pod nazivom Kapljica, koji predstavlja prvi takav projekt u Hrvatskoj. Ovaj inovativni vrtić omogućit će studentima Učiteljskog fakulteta u Rijeci da praktično primjenjuju stečena znanja u blizini svojih predavanja, čime će dobiti vrijedno iskustvo u radu s djecom, istaknula je zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan tijekom Gradskog vijeća. Projekt također podržava nedavno osnovani Centar za istraživanje djetinjstva na Sveučilištu u Rijeci, koji dodatno naglašava važnost ovog iskoraka.

Kapljica će biti smještena na 243 četvorna metra i uključivati jednu vrtićku i jednu jasličku skupinu, osmišljenu za 32 djece. Očekuje se da će uređenje i opremanje prostora biti završeno do kraja siječnja 2025., a ulaganje u građevinske radove iznosi oko 70.000 eura, dok će opremanje iznositi dodatnih 35.000 eura. Vrtić će biti dio mreže Dječjeg vrtića More, a za rad s djecom bit će angažirana četiri odgojitelja i pomoćno osoblje.

Pored vrtića Kapljica, Grad Rijeka ulaže i u proširenje postojećeg vrtića Oblačić na Zametu, te se očekuje izdavanje građevinske dozvole za vrtić Galeb. U suradnji s Talijanskom unijom i Zajednicom Talijana u Rijeci gradi se i vrtić Fiume, koji će primiti 84 djece u pet odgojnih skupina i otvoriti svoja vrata u prvoj polovici 2025. godine, pri čemu je vrijednost investicije procijenjena na 3,7 milijuna eura.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari