U ZAGREBU

DRAMA NA SUDU Čovjek koji je prijetio policajcima da će ih ubiti u sudnici se skinuo gol i napao sutkinju!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ranije je poslao prijeteći mail u Remetinec te otvoreno prijetio

Nakon što je nedavno poslao mail u Remetinec s otvorenom prijetnjom da će pobiti pravosudne policajce, uhićeni muškarac u petak je u sudnici izazvao potpunu pomutnju.

Naime, nakon što su ga izveli pred sutkinju na Općinskom kaznenom sudu, on se u jednom trenutku skinuo gol u sudnicu te je htio napasti sutkinju.

“Istina je, riječ je o zatvoreniku koji je nedavno prijetio pravosudnim policajcima. Danas je imao ročište na Općinskom kaznenom sudu upravo zbog te prijetnje. U jednom trenutku je skinuo hlače i gaće, bilo je to u sekundi. Pravosudni policajci odmah su reagirali i spriječili ga da napravi problem”, rekao je Jelenko Krešo, dopredsjednik Sindikata pravosudnih policajaca Hrvatske.

Kaže, sva je sreća što su muškarcu ostale lisice na nogama što ga je spriječilo da napravi nešto više. “Često suci traže da se zatvorenicima skinu lisice i s nogu što nama pravosudnim policajcima otežava posao. Danas se muškarac u trenutku skinuo gol, a zbog lisica nije mogao napraviti veću glupost. Samo rijetki suci poslušaju našu sugestiju da se nekome ne skidaju lisice i s nogu. No mi se nosimo s time da nikad ne znamo što je nekom čovjeku u glavu i što može napraviti”, rekao je Krešo.

Podsjetimo, muškarac je poslao mail u Remetinec gdje je prije bio i u njemu je pisalo: “Kada me sljedeći put budete vodili na sud, sve ću vas pobiti!”

Iskoristio je priliku i ponovio da pravosudni policajci često znaju raditi u teškim uvjetima, da kontinuirano nedostaje policajaca. “Ljudi je malo i istrošeni su, morate obavljati puno poslova za kolege koji nedostaju i zbog toga ulazimo u rutinu što je opasno. Zatvorenici doslovno vide naše pokrete koje počinjemo izvoditi kao zombiji. Oni nas promatraju 24 sata i doslovno znaju kad će se tko od policajca počešati. To nije dobro”, rekao je naš sugovornik. Dodao je i da je nedavno otvoren natječaj za 150 pravosudnih policajaca koji još traje, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari