PROGNOZA VREMENA

VRIJEME Meteorologinja otkrila što nas čeka na blagdan Svih svetih

Bitno je samo adekvatno se odjenuti, što nije opet jednostavno u ovim iznadprosječnim listopadskim uvjetima, osobito uz jutarnju maglu i niske oblake kojih će biti opet u ponedjeljak u unutrašnjosti kopna, gorju i na sjevernom Jadranu

U jesenskim stabilnim vremenskim prilikama, vrijeme se odviše ne mijenja iz dana u dan. Bitno je samo adekvatno se odjenuti, što nije opet jednostavno u ovim iznadprosječnim listopadskim uvjetima, osobito uz jutarnju maglu i niske oblake kojih će biti opet u ponedjeljak u unutrašnjosti kopna, gorju i na sjevernom Jadranu, prognozira Željka Pogačić Brckan za RTL Danas.

Čini se da bi se u zapadnijim predjelima mogli zadržati veći dio prijepodneva. Uz slabu rosulju ili izmaglicu, odnosno vrlo sitne kapljice vode koje kao da lebde u tom oblaku uz tlo i temperature od 7 do 10 Celzijevih stupnjeva bit će svježe. U Dalmaciji od jutra sunčano i ugodno, uz najniže temperature od 14 do 17 stupnjeva.

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj će popodne biti većinom sunčano, a izgledni su u zapadnijim predjelima zaostali niski oblaci, time i nešto niže temperature nego u istočnijim predjelima, no to će i dalje biti iznadprosječno toplo.

Bez vjetra, ali pretežno sunčano i toplo popodne očekujemo u većem dijelu Slavonije, Baranje i Srijema. Samo će duž Posavine biti oblačnije.

U Dalmaciji i njezinoj unutrašnjosti će i drugi dio dana biti sunčan, većinom i potpuno vedar. Ipak, zapuhat će do umjeren sjeverozapadnjak, uz temperature slične današnjima.

Slab do umjeren sjeverozapadnjak od sredine dana na sjevernom Jadranu nagovještava razvedravanje od niskih oblaka i magle, pa je vrlo izgledno popodne uz više sunčanih sati nego zadnjih dana. Dok će u gorju i dalje biti dosta oblaka. Temperature – bez veće promjene.

U NASTAVKU TJEDNA NA MORU

Na Jadranu ugodno uz izmjenu jutarnjeg burina i dnevnog maestrala. Sve do vikenda ostaje sunčano, čak i na sjevernom dijelu Jadrana uz iznadprosječno visoke temperature za doba godine. Potkraj subote stiže epizoda jake bure, kao posljedica prodora hladnog zrak sa sjevera kontinenta. No, za precizniju prognozu valja pričekati još koji dan.

U NASTAVKU TJEDNA NA KOPNU

Mirne jesenske prilike uz jutarnju maglu obilježit će ostatak zadnjih listopadskih dana na kopnu, kao i sam početak studenog na blagdan Svih svetih. Uz smanjenu vidljivost, bit će i slabe rosulje, ali izgledno i niže dnevne temperature, osobito u uvjetima bez vjetra s dugotrajnijom maglom. U subotu jača južina, vrlo vjerojatno kao naznaka promjene vremena, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari